BIST 10.969
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.515,27
HABER /  GÜNCEL

Milliler'i Arda ve direkler durdurdu

A Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Avusturya ile deplasmanda berabere kaldı!

Abone ol

A Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Avusturya ile deplasmanda karşılaştı. Ay yıldızlılar, karşılaşmada rakibiyle golsüz berebare kaldı. Hanesine 1 puan yazdıran milliler grup ikinciliği yolundaki avantajını korurken, 90. dakikada Arda ile penaltı vuruşundan faydalanamadı.

EURO 2012 Elemeleri A Grubu'nda mücadele eden Türkiye, deplasmanda Avusturya'ya konuk oldu.

HİDDİNK'TEN TÜRK USULÜ SAVUNMA
''Kazanamıyorsanız beraberliği garantilemeniz gerekiyor. Risk alsaydım kaybederdik."

Milli Takım'ın Avusturya önündeki vasat futbolunu böyle savundu. Açıklamaları ile tepki aldı...

Okumak için TIKLAYIN


Ernst-Happel Stadı'nda oynanan karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi. Karşılaşmada Türkiye 90. dakikada Arda'nın kullandığı penaltı vuruşunu gole çeviremedi. Öte yandan karşılaşmanın 68. ve uzatma dakikalarında iki kafa şutumuz direkten döndü.

Bu sonucun ardından A Milli Takımımız 14 puana yükselerek A Grubu'nda ikinci sıradaki yerini korudu. Avusturya ise puanını 8'e çıkarttı.

KADRODA DEĞİŞİKLİK

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (A) Grubu'nda Avusturya ile Türkiye arasında yapılan maçta teknik direktör Guus Hiddink, sakat ve cezalı futbolcular nedeniyle kadroda bazı değişikliklere gitti.

Millilerin dün akşam yaptığı son antrenmanda ayağı burkulan Serdar Kesimal, bu sabah yapılan kontrolleri sonrasında kadrodan çıkarılırken, Emre Belözoğlu'nun sakatlığı, Selçuk İnan'ın da kart cezası sonrasında kadroya dahil edilen Yekta Kurtuluş, kendisine ilk 11'de
Milli Takım'ın Avusturya önündeki vasat futbolunu böyle savundu. Açıklamaları ile tepki aldı...

şans buldu.

SERVET, FORMASINA KAVUŞTU

Milli takımda Kazakistan maçında kadroda yer almayan Servet Çetin, Avusturya karşısında formasına yeniden kavuştu.Geçirdiği sakatlık sonrasında teknik direktör Hiddink tarafından hazır olmadığı için Kazakistan maç kadrosuna alınmayan Servet Çetin, Avusturya maçında kendisine kadroda yer buldu ve sahaya ilk 11'de çıktı.

TRİBÜNLER DOLDU

Avusturya ile deplasmanda yapılan maça, gurbetçi vatandaşların ilgisi bir hayli fazla oldu.Hem Avusturya'da he

1.20110907101051.jpg
90 DAKİKA İŞKENCE

Kötü oyun ama mücadele yönü iyi bir maç oldu. Maçı izlemeye gelen UEFA Başkanı Michel Platini ile dayanamayıp 75. dakikada stadı terketti.Okumak için TIKLAYIN

m de çevre ülkelerde yaşayan Türkler, kendilerine ayrılan tribünleri tamamen doldururken, gurbetçilerin Avusturya vatandaşları için ayrılan tribünlerden de kendilerine bilet aldıkları gözlendi.

DURGUN İLK YARI

Karşılaşmaya Volkan, Sabri, Servet (K), Egemen, Hakan Balta, Selçuk Şahin, Mehmet Topal, Yekta, Arda, Burak ve Umut 11'i ile başlayan Millilerimiz oyunun ilk dakikalarında kontrollü ve rakip yarı sahaya daha az geçerek mücadelesini sürdürdü. Orta alanda Selçuk ve Emre'nin yokluğunda görev yapan Yekta, Mehmet Topal ve Selçuk Şahin üçlüsü bu bölgede az hata yaparak oynadı. Zaman zaman özellikle Mehmet Topal'ın paslarıyla hücumcuları besleyen Milli Takımımız'da maçın ilk tehlikeli atağını Umut ile yakaldık.10. dakikada Yekta'nın pasında soldan içeriye giren Arda doğrudan kaleyi denedi. Kaleciden dönen topu Umut tamamlamak istedi. Ancak top direğin dibinden dışarı çıktı.

AVUSTURYA YÜKLENİYOR

Maça tutuk başlayan Millilerimiz Avusturya'nın özellikle sol kanattan geliştirdiği ataklarla yüz yüze kaldı.Bu bölgede Alaba ve Arnautovic'i durduramayan savunmacılarımız çok ciddi ataklarla karşı karşıya kalmasa da ciddi tehlike yarattı.İlk yarını son dakikalarında Mehmet Topal'ın pasında Burak Yılmaz kale önünde topu kontrol edemeyince ilk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

NEFESLER TUTULDU! PENALTI...

Burak Yılmaz'ın düşürülmesini ile 90. dakikada penaltı kazanan Millilerimiz'de topun başına geçen isim Arda Turan'dı. Kazakistan maçında son dakika golüyle takıma galibiyet armağan eden Arda Turan, penaltı vuruşunu kaleciye nişanladı ve karşılaşma 0-0'lık eşitlik ile sona erdi.

KARŞILAŞMANIN DAKİKA DAKİKA AYRINTILARI
HABERİN DEVAMINDA... [PAGE]

 İLK YARIDAN DAKİKALAR

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Avusturya ile Türkiye arasında yapılan maçın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.7. dakikada Arnautovic'in ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta, top kaleci Volkan'da kaldı.

10. dakikada sağ taraftan üst üste çalımlarla çizgiye kadar inen Arda'nın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Grünwald'dan döndü.

16. dakikada Fuchs'un pasıyla ceza yayı ön çizgisinde uygun durumda topla buluşan Arnautovic'in vuruşunda, savunmaya çarpan top kornere gitti.

25. dakikada Sabri'nin sağ taraftan yaptığı ortada ceza alanı içinde topla buluşan Burak'ın kafayla yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

27. dakikada sol taraftan ceza alanına giren Alaba'nın yaptığı ortada kale sahası içinde kimse topa dokunamayınca, meşin yuvarlak auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

47. dakikada Fuchs'un sol taraftan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde iyi yükselen Schiemer'in kafayla yaptığı vuruşta, top üstten auta gitti.
55. dakikada Arda'nın sağ taraftan yaptığı ortada uygun durumda topla buluşan Umut, kötü bir vuruş yapınca meşin yuvarlak auta çıktı.

69. dakikada Sabri'nin sağ taraftan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Burak'ın kafayla yaptığı vuruşta, üst direğe çarpan meşin yuvarlak auta gitti.

70. dakikada sol taraftan ceza alanına giren Arnautovic'in şutunda, kaleci Volkan topu iki hamlede kontrol etti.

71. dakikada Selçuk'un yaklaşık 25 metreden yaptığı vuruşta, top az farkla yandan auta çıktı.

86. dakikada Mehmet Topal'ın sol çaprazdan şutunda, top kaleci Grünwald'da kaldı.

90. dakikada savunmadan atılan uzun pasta topu önünde bulan Burak, kaleci Grünwald tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. 90 1. dakikada Arda'nın kullandığı penaltı atışında kaleciye çarpan top kornere gitti.

90 2. dakikada kullanılan korner atışında Servet'in sektirdiği topa Arda kafayla vurdu ancak direğe çarpan top auta çıktı.

Karşılaşma, 0-0 berabere tamamlandı.

Stat: Ernst Happel
Hakemler: Alberto Undiano Mallenco xx, Fermin Martinez Ibanez xx, Jesus Calvo Guadamuro xx (İspanya)

Avusturya: Grünwald xx, Ekrem Dağ xx, Schiemer xx, Pogatetz xx, Fuchs xx, Baumgartlinger xx, Royer xx (Dk. 67 Hoffer x), Scharner xx, Harnik xx, Alaba xx, Arnautovic xx (Dk. 90 3 Maierhofer ?)

Türkiye: Volkan xx, Sabri x, Servet xx, Egemen xx, Hakan xx, Selçuk x, Mehmet Topal xx, Yekta x, Arda xx, Burak xx (Dk. 90 3 Gökhan Töre ?), Umut x

Sarı kartlar: Dk. 51 Yekta, Dk. 77 Burak (Türkiye)