BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Mesut Yılmaz'dan koalisyon kehaneti!

Mesut Yılmaz, hazirandaki seçimlerde 'AKP'nin yine birinci parti olacağı' öngörüsünde bulundu

Abone ol

Mesut Yılmaz, hazirandaki seçimlerde 'AKP'nin yine birinci parti olacağı' öngörüsünde bulundu. Ancak oylarının tek başına iktidar yetmeyeceğini ve ufukta koalisyon göründüğünü ileri sürdü. CHP ve MHP'nin giderek ANAP'ın çizgisine yaklaştığını vurguladı. Talep halinde her iki partiye de destek verebileceğini söyledi...

Akşam Gazetesi'nden Burcu Bulat'a konuşan Mesut Yılmaz, ilgili sorulara şu yanıtı verdi:

- CHP'ye geçeceğinize dair haberler çıktı....

Sadece CHP'ye değil başka partilere de gideceğim yazıldı. Bunların benle hiçbir ilgisi yok. Benim için Türkiye açısından en doğru parti modeli Anavatan Partisi'ydi. İzlerini hem CHP'de, hem MHP'de görüyorum. Eğer bu durum daha da netleşirse ve talep gelirse, CHP ve MHP'ye katkıda bulunmam söz konusu olabilir.

DOKTOR 'BIRAK' DEDİ 

-  Bu sözlerinizden 'aktif siyasete devam' mesajı mı çıkıyor?

Aktif siyaseti bırakmayı düşünüyorum. Siyaset yapmak için mutlaka bir partiye katılmak da gerekmiyor. Aday olmadan da, görüşlerinizle, tecrübelerinizle destek olabilirsiniz. CHP ve MHP'ye destek konusunda da bunu kastediyorum. Karşılığında da hiçbir bedel, hiçbir pazarlık söz konusu olamaz.

-  Siyaseti bırakmak için erken değil mi?

Siyasette ön planda olmak gibi bir düşüncem yok. Doktorum bana sigara ve siyaseti yasakladı. Sigarayla yollumu 1.5 yıl önce ayırdım. Ama seçim dönemi gelmeden siyaseti bırakmaya sorumluluğum izin vermedi. Şimdi sıra aktif siyasetle yolları ayırmaya geldi.

BERNA HANIM'LA AYRILMIYORUZ

-  Kimi medya organlarında, eşiniz Berna Hanım'la 'boşanacağınız' yönünde iddialar dillendirildi...

Tecrübe insanın hayatta yediği kazıkların toplamıdır. Benim de siyasi hayatım bir anlamda hakkımda ortaya atılan çamurların toplamıdır. Ben aktif siyasetteyken çok daha yoğun durumdaydı. Biz gece hayatına falan düşkün insanlar değiliz. Ben, okumayı, evde vakit geçirmeyi severim. Berna Hanım bazen yalnız gider, herhalde onu öyle yalnız görünce bu dedikodu çıktı. Benim geçmişteki sıkıntılarıma en büyük desteğim eşim oldu. Ama bu dedikoduları da yadırgamıyorum.

MESUT YILMAZ SON KARARINI VERDİ
Dün Habertürk'ten Belkıs Kılıçkaya'ya konuşan Mesut Yılmaz sessizliğini bozdu. Okumak için bu linki tıklayın

BEN DE STATTA ISLIKLANDIM

- Sıkı bir Galatasaray taraftarısınız. Arena stadının açılışında yaşanan olaylar için ne diyeceksiniz?

Sayın Başbakan bu stadın yapımına kişisel olarak büyük destek verdi. Bir Galatasaray taraftarı olarak kendisine teşekkür ediyorum. Ama Sayın Başbakan'ın, 50 bin kişinin katıldığı bir törende bir kısım seyircinin protestosuna verdiği tepkiyi anlamakta zorlanıyorum. Bu insani bir tepkidir dünyanın her yerinde iktidarları beğenenler alkışlar, memnun olamayanlar ıslık çalar. TOKİ Başkanının 50 bin kişi önünde kulübü küçültücü ifadeler kullanması bu tepkiyi artırmıştır. Geçmişte başbakanlığım döneminde ben de stadyumda protesto edildim. Fenerbahçe stadında, aleyhime filama astılar. Seçimde görüşürüz, diye güldüm geçtim. Bu demokratik bir tepkidir. Abartılması demokrasi açısından hazımsızlık işaretidir.

TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAZ

AKP iki defa seçim kazandı, bu seçime de favori olarak giriyor. Yine birinci parti olarak sandıktan çıkabilir. Ama, tek başına iktidar olmasını mümkün görmüyorum. Bu öngörüm gerçekleşirse Türkiye'de yeni bir koalisyon dönemi yaşanır. Daha önceki koalisyon tecrübeleri maalesef iyi sonuçlar vermedi. Birçok parti seçim sürecinde ittifaklar oluşturarak seçmenin karşısına çıkacak. Ama olası bir koalisyon hükümeti, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu uzlaşma zemini için bir araç olabilir..

Burcu Bulut'un Mesut Yılmaz'la yaptığı söyleşinin tamamını okumak için bu linki tıklayınız