BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.422,87
HABER /  GÜNCEL

Meral Akşener'den Bakanlık teklifine yanıt

Meral Akşener, bakanlar kurulu üyeliği için yapılan teklifi kabul etmedi. MHP'de Tuğrul Türkeş ve Ahmet Kenan Tanrıkulu'na teklif gitmişte.

Abone ol

Seçim hükümetinde MHP'den 3 isme bakanlık teklif edilmişti. Günün bombasını Tuğrul Türkeş teklife 'EVET' yanıtı vererek patlatırken , Meral Akşener de kararını açıkladı.

MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, bakanlar kurulu üyeliği için yapılan teklifi kabul etmedi. Meral Akşener , seçim hükümeti kabinesinde yer almayacak.

Meral Akşener 'in ismi yeni mecliste başkanlık için de geçmişti. Devlet Bahçeli adı çok öne çıktığı için Meral Akşener'i veto etmiş ve Meclis Başkan adayı yapmamıştı.

MHP'DEN 1 İSİM 'EVET' DEDİ
MHP daha önce seçim hükümetinde yer almayacağını ve bakan vermeyeceğini duyurmuştu. MHP'li Oktay Vural'ın tekliflerin ardından ekrandan verdiği sert tepki de her 3 ismin HAYIR yanıtı olarak nitelendi. Ancak akşam saatlerinde MHP'yi sallayan kararı Tuğrul Türkeş aldı ve bakanlığa 'evet' diyerek bombayı patlattı.

MHP yönetimi Tuğrul Türkeş'i 'kırmızı plaka' düşkünü olarak niteleyerek 'istifasını' istedi. Tuğrul Türkeş istifa etmediği taktirde partiden ihraç edilecek.

AHMET KENAN TANRIKULU İSTİFA İLE TEPKİ VERDİ
MHP'de vekillik teklif edilen bir diğer isim genel başkan yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu'ydu. Tanrıkulu'nun Davutoğlu'na yanıtı hayli tuhaf oldu. Bakanlık teklifini reddeden Tanrıkulu "böyle bir teklifin yapılması cürretine tepki olarak" diyerek MHP 'deki görevinden istifa etti.

Tarıkulu istifasını şu sözlerle duyurdu;
"Tarafıma Ahmet Davutoğlu tarafından bir mektupla teklif edilen Geçici Bakanlar Kurulu üyeliğini 26 Temmuz 2015 tarihinde kabul etmediğime dair yazımı Başbakanlığa iletmiş bulunmaktayım.Türkiye gelinen 13 yılın sonucunda ağır güvenlik ve ekonomik zorluklar içindeyken; 46 yıllık tarihî, köklü ve saygın bir mensubiyeti olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı’na böyle bir teklifin yapılması cürretine tepki olarak, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum."