BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.451,59

Mars'ta neden hala insan yok?

Mars'ta neden hala insan yok?

Bilim insanları ve mühendisler 70 yıldır Mars'a gitme hayalleri kuruyor. Ancak yaptıkları çalışmalar henüz proje olmaktan ileri gidemedi, Mars’a insan gönderme hazırlıkları yaptığı NASA'nın projesi bakın nasıl ilerliyor...

Mars'ta neden hala insan yok?

Mars’a insan gönderme hazırlıkları yaptığı NASA'nın projesi bakın nasıl ilerliyor... Bilim insanları ve mühendisler 70 yıldır Mars’a gitme hayalleri kuruyor. Ancak yaptıkları çalışmalar henüz proje olmaktan ileri gidemedi. İş arayanların dikkatine; NASA’da astronot pozisyonları açıldı. Adayların Mars’a yolculuk yapmaya hazır olması gerekiyor.

Mars'ta neden hala insan yok?

Mars’a Yolculuk planları yaptığını açıklayan ve Uzay Fırlatma Sistemi füzesinin tasarımını başarılı bir değişimden geçiren uzay ajansı, “Mars’a gerçekleştireceği yolculuk hazırlıkları için” yeni kuşak astronotlar arıyor.

Mars'ta neden hala insan yok?

Ama aklınızın bir köşesinde bulunsun, Mars’a insan gönderme misyonu konusunda NASA’nın yaptığı “hazırlıklar” yeni değil, son 70 yıldır kesintisiz devam ediyor. Bu gecikme bir bakıma teknik. Kızıl Gezegen'e yapılacak yolculuk, çok daha zorlu bir Antarktika’ya gitmeye benziyor. Soluması imkansız atmosferinin miktarı, Everest’in tepesindekinin ancak yüzde ikisi kadar. Ve bir de oraya ulaşmak için, gidiş–dönüş en az bir yıl uçmak gerekiyor.

Mars'ta neden hala insan yok?

Bu tür bir girişimin siyasi tarafına ise isterseniz hiç girmeyelim. “Bu bir seçim, zorunluluk değil,” diyor George Washington Üniversitesi Uzay Politikaları Enstitüsü onursal profesörü John Logsdon. “Mars çok uzak, gitmesi zor, çok büyük para gerektiriyor.”