BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,37
HABER /  GÜNCEL

Manisa'da 828 asker zehirlendi son durumları ne?

MANİSA'dan gelen haberler yürekleri ağıza getirdi. Sağlık Bakanlığı, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanlığında 828 askerin zehirlendiği olayla ilgili son durum hakkında bilgi verdi. 1 asker hayatını yitirmişti.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanlığı'nda toplam 828 askerin enfeksiyondan etkilendiğini, 1 askerin hayatını kaybettiğini, 59 askerin tedavi gördüğünü açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 1.Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanlığı'ndaki askerlerin 23, 24 ve 25 Mayıs tarihlerinde bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle acil servislere başvurduğu belirtildi.

20 KİŞİLİK UZMAN EKİP GÖNDERİLDİ

Olayla ilgili Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'ndan biri profesör 10 kişilik uzman heyetin özel uçakla Manisa'ya gittiği aktarılan açıklamada, Manisa kamu hastanelerinden görevlendirilen 5 hekim ve 5 hemşirenin de katılımıyla oluşan 20 kişilik uzman ekibin çalışmalarına başladığı kaydedildi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından olayın nedenine ilişkin bilgi verileceği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

828 ASKER ETKİLENDİ

"Bugün itibarıyla olaydan toplam 828 asker etkilenmiştir. 59 askerimiz yatarak tedavi görmektedir. Bir askerimiz yoğun bakımda ancak hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Bir askerimiz bugün Merkez Efendi Devlet Hastanesinde vefat etmiştir. Vefat eden askerimize İzmir Adli Tıp Kurumunda otopsi yapılacak ve kesin ölüm nedeni tespit edilecektir. Olay yerinde halen iki acil yardım ambulansı hazır bekletilmektedir. Şikayeti olan askerler oluşturulan 150 kişilik revirde sağlık ekiplerimizce değerlendirilerek müşahedeye alınmakta, gerekli görülenler hastaneye sevk edilmektedir."

MANİSA VALİSİ'NİN AÇIKLAMASI : 1 ASKERİMİZ...

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasındaki zehirlenme olayında ilk gün bir askerin hayatını kaybettiğini bildirmişti. Yaşımını yitiren askerin kimliği Hüsnü Özel olarak açıklandı. Askerler enfeksiyon belirtileri ile hemen hastaneye nakledilmişlerdi. Askerleri zehirleyen şeyin ne olduğunu belirlemek için tükettikleri yiyecek ve sulardan numureler alındı. Tahlil sonuçları bu zehirlenmenin sebebini ortaya koyacak.

İlk bulgular bakteriyal bir salgın olduğu yönünde. Hastanede zehirlenen askerlere serum veriliyor.