BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.445,03
GÜNCEL

Macera tutkunlarının gözdesi Saklıkent Kanyonu

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde çamur banyosu ve rafting gibi aktivitelerin yapılabildiği Saklıkent Kanyonu, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Dik yamaçlar arasındaki zorlu parkuru, çamur banyosu ve rafting gibi adrenalin yüklü aktiviteleri bünyesinde barındıran Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu, macera tutkunu turistleri ağırlıyor.

Saklıkent'in eşsiz güzellikteki doğasına can veren ve sıcaklığı 5 dereceye kadar düşen suyu, kanyonu ziyarete gelen yerli ve yabacı turistlere çeşitli aktiviteler sunuyor. Mevsime bağlı olarak su seviyesinin yüksekliğine göre kanyon içerisindeki parkurları aşan turistler, bazı noktaları halatlar yardımıyla tamamlayabiliyor.

Su sporları yapmayı tercih edenler de Karaçay Nehri'nde rafting yapıyor. Rehber eşliğinde şişme botlara binen turistler nehrin akıntısına karşı koymak için mücadele veriyor. Raftingin ardından turistler, nehrin sonunda yapay olarak oluşturulan çamur banyolarında eğlenceli dakikalar yaşıyor.

"Burada yeniden doğmuş gibi oluyorsun"

Kayseri'den tatile gelen Zeynep Aytaş, suyun çok soğuk olduğunu ve insanı zinde tuttuğunu söyledi. Fethiye ve bölgeyi cennete benzeten Aytaş, "Her köşesini gezmek gerekiyor. Kanyon 18 kilometre ve biz bir kısmına gidebildik. Bu nedenle biraz üzgünüz. Burada yeniden doğmuş gibi oluyorsun." dedi.

İstanbul'dan tatile gelen Hakan Şen, parkurun çok zorlu olduğunu ve doğayla barışık insanların gelip görmesi gereken bir yer olduğunu ifade etti.

İzmir'den tatile gelen Deniz Karasakal da Saklıkent Kanyonu'nun harika bir yer olduğunu belirtti. Fethiye'de otel fiyatlarının uygun olduğunu ifade eden Karasakal, "Su buz gibi bu sıcaklarda gelinmesi gereken bir yer. Herkesin gelip bu anı yaşaması lazım." diye konuştu.

Sitene Ekle