BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.454,56

Kurşun kalemden sanat yaptı

Kurşun kalemden sanat yaptı

Kurşun kalem oyarak milimetrik alanda sanatını başarıyla icra eden Türk sanatçının birbirinden etkileyici eserleri...

Kurşun kalemden sanat yaptı

Son zamanlarda ilgi çekmeye başlayan kurşun kalem oyma sanatıyla bir buçuk yıldır eserler üreten kurşun kalem oyma sanatçısı Nihat Özcan, Türkiye'yi bu alanda dünya çapında temsil etmek istiyor.

Kurşun kalemden sanat yaptı

Özcan, kurşun kalemin ağaç kısmı yontulduktan sonra grafit kısmının minik kesici aletlerle şekillendirilmesiyle oluşan 'Kurşun Kalem Ucu Oyma Sanatı'na sosyal medya üzerinde gördüğü fotoğraf ve videolarla hobi olarak başladığını söyledi.

Kurşun kalemden sanat yaptı

Türkiye'de bu sanat dalının çok fazla bilinmediğine işaret eden Özcan, "Yeni yeni gelişmekte, ben de bu açığı yakalayarak dünya çapında ünlü dört beş kişinin arasına yerleşip ülkemizi temsil etmeyi hedefliyorum" diye konuştu.

Kurşun kalemden sanat yaptı

Herhangi bir eğitim almadan kurşun kalem ve boya kalemlerinin ucuna çeşitli obje ve figürleri işlediğini belirten Özcan, "Birtakım yazı çalışmalarıyla başladım. İlk etapta harfler, isimler şeklinde, sonra üç boyutlu figürlere yöneldim. Hayvan figürleri, ünlü filmlerde geçen karakterler, eşyalar gibi... Mesela İtalyan ressam Amedeo Modigliani'nin çok ünlü bir heykelinin minyatürünü yaklaşık üç saatte yaptım. En uzun çalışmalarımdan bir tanesi için yaklaşık iki ay kadar uğraştım. 6 milimetre kesitte zincir çalışmasıydı" dedi.