BIST 9.951
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.442,30

Kültürleri buluşturan sergi

Kültürleri buluşturan sergi

Türk ve fransız ressamların, pierre loti tepesi'nden haliç'i tuvallerine yansıttıkları resimlerden oluşan ''dostluğun fırçasından eyüp'' sergisi açıldı. eyüp belediyesi ile istanbul 2010 avrupa kültür başkenti ajansı’nın işbirliğiyle düzenlenen sergi, 1 ay süreyle eyüp belediyesi sergi salonu'nda...

Kültürleri buluşturan sergi

Türk ve Fransız ressamların, Pierre Loti Tepesi'nden Haliç'i tuvallerine yansıttıkları resimlerden oluşan ''Dostluğun Fırçasından Eyüp'' sergisi açıldı. Eyüp Belediyesi ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın işbirliğiyle düzenlenen sergi, 1 ay süreyle Eyüp Belediyesi Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak.

Kültürleri buluşturan sergi

Açılışta konuşan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Pierre Loti'nin toplum tarafından daha fazla tanınmasıyla daha fazla sevileceğine inandığını dile getirdi. Fransızların da Pierre Loti'nin Türkler hakkındaki düşüncelerini daha yakından öğrendikçe Türklere bakışlarının daha da gelişeceğini kaydeden Kavuncu, ''Proje kapsamında yapılan ortak puzzle resim, bana göre insanlığın bir resmidir. Her insan, insanlığın tablosunda kendisini en iyi şekilde ortaya koyarsa, barışı ve mutluluğu sağlamak mümkün olacaktır'' diye konuştu.

Kültürleri buluşturan sergi

Eyüp'te bir tepeye Pierre Loti gibi önemli bir insanın isminin verilmesinden mutluluk duyduğunu belirten Kavuncu, buna benzer bir uygulama olarak Eyüp Sultan isminin de Rochefort kentinde anılmasını arzuladıklarını dile getirdi. Kavuncu, ''Biz bugün bir başlangıç yaptık, umarım bütün dünya bu paylaşımın bir parçası haline gelir'' dedi.

Kültürleri buluşturan sergi

Pierre Loti'nin doğduğu Fransa'nın Rochefort kenti Belediye Başkan Yardımcısı Jean Andre Lecru da tüm dünyanın kardeşliğe ihtiyacı olduğunu ve sanatçıların bu kardeşliği ortaya çıkarabileceğini söyledi. Lecru, ''İki ülke arasındaki kardeşliğe bu sergiyle mühür vurmak istiyoruz. Pierre Loti, bu dostluğun ilk habercisi olmuştu. Şimdi başka sanatçılar da bu dostluğu devam ettiriyor'' diye konuştu.