BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN

Küçücük bir radyo umut oldu

Bakırköy Kadın Kapalı cezaevi’nde yatan Deniz Seki, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde yaşadıklarını kaleme aldı.

Abone ol

Seki yazısında, “O gece milletimizin demokrasiye olan inancı hepimizi hüngür hüngür ağlattı. Hepimiz çok çaresiz ve bu daracık alanda son derece endişeliydik. Ailelerimize ulaşamamak bizi perişan etti. Televizyon yayınlarımız gitti, elektriklerimiz kesildi. Dışarıdaki gürültü, ambulans sesleri, F16’ların üzerimizden bomba tesiriyle geçişi ve çığlıklarımız korkunçtu. Ağıt etkisi yapan sala sesleriyle gözyaşlarımız sel oldu. Küçücük bir radyo o an bir umut oldu hepimize. Çünkü radyo yayınıyla halkın kenetlendiğini duymak, demokrasimize ve seçtiklerine sahip çıkıldığını bilmek, üzüntümüzü bir an hafifletti” dedi.

‘Omuz omuza atlatacağız’

Darbeye karşı olduğunu vurgulayan Seki, “Bir askerin, korumakla yükümlü olduğu insanına ateş açması şuursuzluğunu esefle kınıyor, bu hainlere tam yürek olduğumuzun ispatıyla ‘Yaşasın demokrasi’ diyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine büyük sabırlar diliyorum. Bu milletin bir mensubu olmaktan bir kez daha gurur duyduk. Hep beraber omuz omuza bugünleri de elbet atlatacağız” diye konuştu.