BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.400,79

Kimyacı bir yazara bu yapılır mı?

Yorum yazının içeriğine yapılır, kişinin içinden geleni yorum olarak paylaşması onun azcına işarettir.

İnternethaber'le yaptığım sözleşmede haftanın dört günü güncel Cuma günleri de dini yazı yazacağımı ifade etmiştim, anlaşmamız öyleydi.

Baktım ki hem gündem çok yoğun, hem de okuyucu “sen dini yazmaya devam et” yorumlarıyla bir günü bile fazla görünce artık arada bir yazmaya çalıştım.

Manevi terbiye üzerinde bir yazı yazar yazmaz hemen yine hak etmediğim ifadelerle beni eleştirmeye başlıyorlar. Kimisi de diyor ki “ya bırak bu kimseleri binlerce okuyucun var, üçü beşi de kapasiteleri budur, muhatap alma yoluna devam et” ama benim yapın öyle hassas ki bir insan dahi benim hakkımda olumsuz düşünürse rahat edemem, hele hele benim yüzümden günaha müstahak olsa maazallah!

Aslında sözün sahibi önemlidir, gayrimüslim olsa belki çok önemli değil diyeceğim ama Müslüman evladı bu kadar ucuz düşünebiliyorsa vay halimize.

Bir önceki yazıma yorum yapan Ali Efe’nin ifade ettiği gibi ben iki lise iki üniversite okumuş meslek hayatımı başarıyla tamamlamış tamamı üniversite mezunu altı çocuk babasıyım.

Para pulla, birine yaranmakla vakit öldürecek halim yok, mütedeyyin bir şahsiyete sahip, insan hakları aktivistiyim.

Meslek hayatım boyunca nice başarılı öğrenciler yetiştirdim, bir yandan kamuya iyi hizmetler verirken diğer yandan edep ve marifetleriyle onur duyuyorum.

Ben manevi terbiyeden bahsederken bir başkası;

Uyu sen uyu,

Dünyaya çalışma,

Ülkeyi sat,

Yabancı dil öğrenme,

Araştırma-geliştirmeyi boş ver..

Benim bu tür yetersiz düşüncelerle uzaktan yakında ilgimi olmadığı gibi, her fırsatta pozitif bilimlere ve dünyanın insani gelişmesinin yanında olan bir kimseyim, hatta mesleğim boyunca enerji bağımsızlığını savundum. bu konuda makalelerim var. Nükleer enerji konusunda uluslar arası etkinliklere tebliğ vermişim.

Aslında biz vatandaş olarak birbirimizle uğraşma hastalığına düşmüşüz galiba. Bir kısmımız da inançlarımızı küçümsemeyi adet, marifet haline getirmişiz. Halbuki ibadet, iman, edep, marifet, sabır ve kanaat her biri bir mümin için paha biçilmez değerlerdir.

İnsan ya Müslim’dir ya gayrimüslim’dir, inanç açısından üçüncü kimse yoktur.

Bir kimse Müslüman olduğunu beyan edip, o paralelde bir şeyler kaleme, klavyeye aldığı zaman, yazılarına kendinden hayallerle yorumlar yapmak doğru olmasa gerek, “ben yazdım oldu” demek yeterli olmadığı gibi, her yazılanı eleştirel yorumdan saymak da doğru değildir. Ne Müslim’in ne de gayrimüslim’in böyle bir yorumu yapmaya hakkı var.

Yorum yazının içeriğine yapılır, kişinin içinden geleni yorum olarak paylaşması onun azcına işarettir.

İnternethaber'de bana köşe verip on binlerce kişiye ulaşmama fırsat veren Özışık kardeşlere teşekkür ederim, fakat bazılarına rahatsızlık verebiliyorsam geri çekilmesini de bilirim. Ben daha fazla bu keyfi yorumlara dayanamam haberiniz olsun.