BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Kart kullanırken en sık yapılan 10 hata!

Kart kullanırken en sık yapılan 10 hata!

Kredi kartı kullanmaktan vazgeçemeyen ve bankaları şikayet yağmuruna tutan tüketiciler en çok hangi hataları yapıyor dersiniz

Kart kullanırken en sık yapılan 10 hata!

7. Kredi Kartının Peşine Düşmemek: “2006 yılında askerdeyken banka adıma talebim olmadan kart çıkarmış. Kartın başkasına teslim edildiğini 2011’de bankanın hukuk bürosundan gelen mesaj ile öğrendim. Kartın üzerimde gözüktüğünü ve yasal takibe girdiğini söylediler. Maaşıma da haciz geldi.

Kart kullanırken en sık yapılan 10 hata!

Bende bu durumu görünce savcılığa banka hakkında dilekçe verdim. Savcılıktaki şikâyetim sonuçlanmadan önce 2012 yılının mayıs ayında icra müdürlüğünden maaşıma icra geldiğini duyunca üzerimde gözüken borcu yani 285 TL’yi bankaya yolu ile ödedim. Savcılığın verdiği kararı öğrenince şok oldum. Çünkü kovuşturmaya yer olmadığına dair karar alınmıştı. Karar ve sonucu aşağıda yer almaktadır. Kararda 2011 yılı ve öncesinde benim kredi kartı talebinde bulunmadığımı, 2006 yılında adıma kredi kartı düzenlendiğini fakat şahsıma teslim edilmediği, kart kapatılmadığından dolayı da yasal takibin başlatıldığı yer almaktadır.”

Kart kullanırken en sık yapılan 10 hata!

8. Kredi Kartında Borç Bırakmak: “Kredi kartımı kapatmaya karar verdim borcumu kapattım. Kredi kartımda faizlerden dolayı eksik ödeme alınmış ve 3 kuruşluk bir borç kalmış. Bankadan borç bilgisi geldiğinde şok oldum. Borç faizi ile 100 TL’yi geçmiş. 3-5 kuruş için binlerce TL'lik harcama yapan müşterileri kaybetmeye mahkum olan bu banka sonradan da müşteri kazanmak için neredeyse sokakta kart dağıtıyor.”

Kart kullanırken en sık yapılan 10 hata!

9. Kredi Kartını Kırıp Atmak: “Kredi kartıma ait tüm borcumu ödeyerek kapattım. Banka çalışanı ‘Kartınızı kırıp atabilirsiniz’ dedi. Yıllar sonra 500 TL’den fazla borcum olduğu gerekçesiyle bana haciz işlemi başlatıldığına dair kağıt aldım. Hesapları kontrol ettirdim para yatmış ama kartım iptal olmamıştı. Peşinden ekstre ücreti diye 2.5 TL para kesilmiş ve hesap tekrar eksiye düşürülmüş. Onun üzerinden yürüyen faiz avukat masraflarıyla beraber 500 TL'yi geçmiş. Böyle bir şey olabilir mi?”