BIST 9.901
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.459,62

Kansere karşı en önemli meyve

Kansere karşı en önemli meyve

incir anne sütüne en yakın meyve üstelik kansere karşı en önemli meyvelerden birisi

Kansere karşı en önemli meyve

Hem anne sütüne yakındır hem de yeni doğum yapmış annelerin sütünü artırır. Ne hoş bir tesadüf...

Kansere karşı en önemli meyve

İncir dünyadaki en besleyici besin olmayabilir ancak potasyum ve lif içeriği açısından oldukça önemli bir meyvedir. İçerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir ve bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği ile de dikkat çeker.

Kansere karşı en önemli meyve

Maksimum lif kaynağı

Amerikan Diyabet Kurumu’na göre insanlar günde 25 ile 50 gr arasında lif (posa) tüketmeliler. Ulusal Bilim Akademisi’ne göre ise, yaşa ve cinsiyete bağlı olarak bu miktar 21 ile 38 gr arasında belirlenmiştir.

Harvard Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, diyetinde yüksek miktarda lif tüketen erkeklerin (yaklaşık günde 29 gr) az lif tüketenlere kıyasla kalp krizi riskinin yüzde kırk oranında düştüğünü göstermiştir. Yüksek lif içeren beslenme tarzlarının çok daha sağlıklı bir kan şekeri ve kilo kontrolü sağladığı da ispatlanmıştır. 3-4 incirde yaklaşık 5 gr lif bulunur ki bu da inciri en yüksek lif içeren besinler arasına yerleştirir.

Kansere karşı en önemli meyve

Süte yakın kalsiyum, portakaldan daha fazla magnezyum içerir

İncir ile ilgili olarak, işin içinde bir de kalsiyum var. Ortalama 3-4 incir yaklaşık 125 kalori karşılığında size 82 mg kalsiyum, artı 34 mg magnezyum sunar. Bu bir bardak portakal suyundakinin üç katından daha fazladır.