BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

Kansere düşman 10 besin !

Kansere düşman 10 besin !

Kanser günümüz toplumunun en çok korktuğu ve çaresiz kaldığı hastalıklardan birisi ancak doğru beslenme alışkanlıklarıyla bu hastalığa karşı önlem alabiliriz. Sizler için kansere düşman 10 besini derledik.

Kansere düşman 10 besin !

Kanser oluşumunda, değiştirilemeyen genetik faktörlerin yanı sıra, sağlıksız beslenme alışkanlıkları, hareketsiz yaşam tarzı, alkol ve tütün kullanımı gibi değiştirilebilir etkenler de çok önemli rol oynuyor. Dünyada her yıl 8 milyon insanın kanserden hayatını kaybettiği biliniyor. Bu kişilerin yaklaşık üçte ikisi önlenebilir kanserlerden ölüyor. Bu nedenle kanserden korunma önlemlerinin başında doğal kanser önleyici besinlerin tüketimi geliyor. Kanserden korunmada en fazla yarar gösteren 10 besin ise şöyle:

Kansere düşman 10 besin !

Pancar, siyah havuç: Antosiyanin adlı mor pigmentler sayesinde oldukça etkili bir antioksidan işlevi gören siyah havucun birçok kanser hücresini baskılıyor, üremesini engelliyor ve bağışıklık güçlendiriyor. Kırmızı pancar çok önemli kanser önleyici antioksidanlar olan betanin ve vulgaxanthin içermekte. Ancak pancar uzun süre kaynatıldığı zaman bunların etkinliği büyük oranda azalmaktadır. Bu yüzden pancar ve havucu birer tane sıkıp içseniz o günkü kanser korumanızı yapmış olursunuz.

Kansere düşman 10 besin !

Soğan, sarımsak, pırasa: Bu sebzelere kokusunu veren içerdikleri biyoaktif sülfür bileşikleri kansere karşı koruyucu etkilidir. Özellikle gastrointestinal bölgedeki kanserlere karşı koruyucudur. Günde 1 küçük boy soğan ve 2-3 diş sarımsak tüketilmelidir.

Kansere düşman 10 besin !

Turp: En bilinenleri siyah ve kırmızı turptur. Bütün turp çeşitleri antioksidan olarak bilinen flavonoidlerden zengindir. Lif içeriği ve içerdiği glukosinolat birleşikleri ile kalın bağırsak kanseri başta olmak üzere, kansere karşı koruma sağladığı düşünülmektedir.1 kase turp rendesi tüketildiğinde günlük posa ihtiyacın %25’i karşılanmış olur.