BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Kalbi yoran 10 alışkanlık

Kalbi yoran 10 alışkanlık

Farkında olmadan kalbimizi yoran 10 alışkanlık

Kalbi yoran 10 alışkanlık

Sinirlilik ve depresyon
Sinirli yapıdaki bireylerin kalp ve damar hastalıklarına daha yatkın olduğunu biliyor muydunuz? Araştırmalara göre depresif kişiler ve her şeyi “içine atan” kişilerin de psikolojik destek alanlara oranla daha büyük risk taşıdıkları kanıtlanmış.

Kalbi yoran 10 alışkanlık

Horlamak
Kabul etmek istemiyor olabilirsiniz ama uyurken horladığınız söylenirse bu uyarıları dikkate alın. Çünkü uyku esnasında horlayan ve zaman zaman solunum duraklaması olan kişilerde başta hipertansiyon ve ritim bozuklukları olmak üzere kalp damar hastalıkları daha sık görülüyor.

Kalbi yoran 10 alışkanlık

Sosyal çevreden kopmak
Bahar mevsimiyle doğa da canlanmaya başlamışken siz de kış aylarında eve kapandıysanız, sosyal çevrenizden uzaklaştıysanız kabuğunuzu kırın artık. Bunu sağlığınız için de yapmak zorundasınız. Çünkü toplumla, arkadaşlarıyla ve ailesiyle güçlü bağları olan kişilerin kalp damar hastalıklarına yakalanma riskinin daha düşük olduğu saptanmış.

Kalbi yoran 10 alışkanlık

Bol Kalorili Gıdalar Tüketmek
Araştırmalar doymuş yağ oranı yüksek ve şekerli gıdalarla beslenen yani boş kalorili gıdalar tüketen bireylerin şeker hastalığına, dolayısıyla da kalp damar hastalıklarına yakalanma riskinin çok daha fazla olduğunu gösteriyor. Yüksek kalori içeren karbonhidratlı gıdalardan sakınmak gerekiyor.