BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Kadın seri katiller

Kadın seri katiller

Dünyanın en acımasız kadın seri katilleri listesinde ev kadınları asiller ve genç kızlar da bulunuyor.

Kadın seri katiller

Seri katillerin normal yaşamını yürüten insanlardan farklı olmadığı biliniyor. Bu durum onların vahşi cinayetleri için toplum içinde gizlenmelerini de sağlıyor. Suç tarihinde, insanları acımasızca öldüren, işkence yapan kadınların ayrı bir yeri var. Ev kadınları, asiller, genç kızların da içinde yer aldığı “Dünyanın en acımasız seri katili kadınlarının listesi”ni derledik.

Elizabeth Báthory

Elizabeth Báthory de Ecsed 16. yüzyılda yaşayan Macar soylusuydu. En çok bilinen seri katillerden birisidir. Görgü şahitlerinin anlatımlarına göre, Bathory’nin kalesinin zindanlarında insanlara ağır işkenceler yaptı, etlerini yedi, kanlarını içti. Kontes, katil tavırlarını önce köylü kızlarına saldırarak göstermeye başladı. Görgü dersleri almak için kaleye gelen genç kadınlar da onun için önemli bir potansiyel oluşturdu. Soruşturma sonrasında Bathory, 650 kadının ölümünden sorumlu tutuldu. 1611 yılında yargılandı ve kapatıldığı hapishanede 4 yıl sonra öldü.

Kadın seri katiller

Amelia Dyer

Dyer, 19.yüzyılda İngiltere’de “bebek çiftliği” adı verilen bir işletmenin sahibiydi. İstenmeyen, yasak ilişki sonucu doğan çocukların bırakıldığı bir yerdi burası. Dyer aynı zamanda, kürtaj da yapıyordu. Özelliği bebekleri aç bırakarak öldürmesiydi. Resmi kayıtlarda 6 bebeği öldürdüğü yazılmasına karşın, ölümüne neden olduğu bebek sayısının 400’e kadar çıkabileceği belirtiliyor. 1879 yılında yargılandı ve ağır işlerde çalışmaya mahkum edildi. Tekrar bebek öldürmeye başlaması üzerine yeniden yargılandı ve asıldı.

Kadın seri katiller

Delphine LaLaurie

Madam LaLaurie 19.yüzyılda New Orleans’da yaşadı. Çok sayıda kölesi vardı. İnsanlar genelde onun kölelerine çok iyi davrandığını söylüyordu. Güzel ve çekici bir kadın olarak biliniyordu. Evindeki bir yangın sonrasında Madam LaLaurie kölelere ağır işkenceler yaptığı ortaya çıktı, evindeki işkence odasında asarak öldürdüğü insanlar bulundu. Evine saldırı sonrasında Paris’e kaçtı. Yüzlerce köleyi öldürdüğü tahmin ediliyor.

Kadın seri katiller

Gwen Graham ve Cathy Woods

İkili, bir bakım evinde tanıştı. Yaşlılara karşı olumsuz tutumları izlemeye başladılar. Graham başka bir kadınla tanışarak Teksas’a gidince, 1988 yılında Woods’un eski eşi yetkililere ihbarda bulundu. Soruşturma sonrasında, Graham ve Woods karşılıklı olarak birbirlerini suçladı. Graham, 5 cinayetten suçlu bulundu, ömür boyu hapis cezası aldı. Wood ise 20 yıl hapis cezası aldı, 2021 yılında tahliye olması bekleniyor.