BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,08

Kabe’nin Sırrı’nı bilim çözdü

Kabe’nin Sırrı’nı bilim çözdü

İnsan dna’sından leonardo da vinci’nin tablosu mona lisa’ya, mısır piramitleri’nden insan bedenine sayısız varlıkta bulunan “altın oran”, müslümanların kutsal mekanı kabe’yi dünya’nın merkezi yapıyor. peki ama nasıl?

Kabe’nin Sırrı’nı bilim çözdü

Bir şekli tanımlayan temel ölçülerin birbirine oranı 1,618... sayısını veriyorsa o şekil altın orana uygun olarak tanımlanabilir.

Kabe’nin Sırrı’nı bilim çözdü

Bir doğruyu altın oran noktası olarak tanımlanan 1,618 noktasından bölerseniz oluşan iki parçanın oranı bölünmüş uzun parçanın bölünmemiş parçaya oranı ile aynı olacaktır.

Altın Oran, Fibonacci sayılarının birbirlerine oranında da görülebilir.

Kabe’nin Sırrı’nı bilim çözdü

“Altın oran” sayısı ilk kez ne zaman dile getirildi? Bunu açıklayan ilk bilim adamı kim?

Mimari yapıların tasarımına bakıldığında binlerce yıldan beri bilindiği ya da farkına varılmadan hissel olarak kullanıldığı söylenebilir. Bu nedenle ilk kez ne zaman ortaya çıktığı bilinmiyor.

Matematikçilerden ilk kez Pisagor'un altın oran hakkında bir açıklama getirdiği bilinmektedir.

Kabe’nin Sırrı’nı bilim çözdü

Müslüman bilim adamlarından eğitim alan ünlü matematikçi Fibonacci ise altın oranı ortaya çıkarak ardışık toplanarak yükselen ünlü sayı dizisini keşfetmişti.

Güneş etrafındaki gezegenlerin yörüngelerinin eliptik yapısını keşfeden Johannes Kepler (1571-1630), Altın Oran'ı şu şekilde belirtmiştir: