BIST 9.953
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.433,19

Kabe’nin Sırrı’nı bilim çözdü

Kabe’nin Sırrı’nı bilim çözdü

İnsan dna’sından leonardo da vinci’nin tablosu mona lisa’ya, mısır piramitleri’nden insan bedenine sayısız varlıkta bulunan “altın oran”, müslümanların kutsal mekanı kabe’yi dünya’nın merkezi yapıyor. peki ama nasıl?

Kabe’nin Sırrı’nı bilim çözdü

Leonardo da Vinci bu orana öyle tutku ile bağlıdır ki hem eserleri üzerinde uygulamak hem de araştırmalarını kolaylaştırmak için dünyanın bilinen ilk altın oran ölçer pergelini icat etmiştir.

Leonardo da Vinci, 1509'da Luca Pacioli'nin yayımladığı “İlahi Oran” adlı bir çalışmasına resimler vermiştir.

Kabe’nin Sırrı’nı bilim çözdü


Bu dikdörtgeni, göz hizasında çizeceğiniz bir çizgiyle ikiye ayırdığınızda yine bir Altın Oran elde edersiniz. Resmin boyutları da Altın Oran oluşturmaktadır.
Kabe’nin Sırrı’nı bilim çözdü

Evren'deki kusursuzluğu bilimsel olarak nasıl açıklarsınız?

Evrende hemen her canlı ve yapı simetriktir. İnsan yüzleri bedenleri, hayvanlar, gezegenler, moleküler yapılar, yıldızlar...

En güzel ve estetik olan varlıklarda ve sistemlerde de altın oran bulunmaktadır. Canlılığın milyonlarca yıldır bir düzen içinde devam etmesi evrenin yüksek bir kontrol ve zeka ile var edildiğini ispatlar.

Kabe’nin Sırrı’nı bilim çözdü

Çünkü tesadüfler, kaos ve fırtınalar, evvelden bilinçli olarak tasarlanmış yapıları dahi mahveder, bozar. Onların ayakta tutulması için dahi bir bilinç ve akıllı güç gerekir. Yani tesadüf ve kaosa dayalı düzen sadece yıkım getirmektedir.