BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

İzmir-Manisa arası artık 15 dakika

İzmir-Manisa arası  artık 15 dakika

Başbakan Binali Yıldırım, dün açılışını yaptığı Sabuncubeli Tüneli'nden makam aracını kullanarak geçti.

İzmir-Manisa arası  artık 15 dakika

Başbakan Binali Yıldırım, dün açılışını gerçekleştirdiği Sabuncubeli Tüneli'nden makam aracını kullanarak geçti. Evliya Çelebi hatıralarında "korkunç Sabuncubeli" tabiri geçer. İzmir ve Manisa arasındaki ulaşımı rahatlatması beklenen Sabuncubeli Tüneli’nin hizmete alınması ile birlikte iki kent arasındaki mesafe 15 dakikaya iniyor.

İzmir-Manisa arası  artık 15 dakika

Tünel 4 şeritli, çift tüplü, her bir tüp de 4 bin 70 metre uzunluğunda. Tünelden sonraki bağlantı yollarını da dâhil edildiğinde her biri 6 bin 600 metreyi buluyor. 500 milyon liraya mal olan projenin tamamlanmasın gecikme yaşanmasının nedeni ise, ilk yüklenici firmanın iflas etmesi oldu.

İzmir-Manisa arası  artık 15 dakika

Sabuncubeli Tüneli inşaatı işi 2011 yılında Yap – İşlet – Devret ihale modeli ile ihale edildi. İhaleyi, Koçoğlu İnşaat kazandı. Ancak, Koçoğlu İnşaat Kasım 2014’te iflas erteleme talep etti, şirket hakkında daha sonra iflas kararı çıktı. Koçoğlu İnşaat’ın yaşadığı mali sıkıntı nedeni ile 2015 yılında ihale feshedildi.

İzmir-Manisa arası  artık 15 dakika

Yıldırım, törendeki konuşmasına "Duyduk duymadık demeyin, Sabuncubeli Tünellerini açıyoruz, bir hayal daha gerçeğe döndü. Bu büyük eseri bölgeye kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." sözleriyle başladı.