BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.247,51

'İstemiyorum Baba' dedi ortadan kayboldu Rüya Ersavcı'nın son haline bakın

'İstemiyorum Baba' dedi ortadan kayboldu Rüya Ersavcı'nın son haline bakın

İstemiyorum Baba adlı şarkısıyla ünlenen ve 90'lara damga vuran isimlerinden biri olan Rüya Ersavcı ortalardan bir kayboldu pir kayboldu. Peki Rüya Ersavcı şimdilerde neler yapıyor? İşte rüya Ersavcı'nın son hali...

'İstemiyorum Baba' dedi ortadan kayboldu Rüya Ersavcı'nın son haline bakın

90'lar bu ülkenin belki de en güzel dönemi. Şarkılar, filmler, moda derken hala en çok özlem duyulan yıllar. O dönemin şarkıları hala kulaklarımızda. İnanması güç ama o dönemi görmemiş kişiler bile o dönem şarkılarından bazılarını hatırlıyor. O dönemin şarkıcılarından biri Rüya Ersavcı... Rüya Ersavcı bir dönem ekranlarda ve müzik dünyasında boy gösterse de daha sonra sakin bir hayatı yaşamıyo tercih etti. Peki Rüya Ersavcı şimdilerde neler yapıyor? İşte Rüya Ersavcı'nın son hali... rüya Ersavcı kimdir; 1963 doğumlu Rüya Ersavcı, 80'li yılların sonunda Show TV'de yayınlanan "Saklambaç" isimli yarışmayı Nurseli İdiz'den sonra sunmaya başlamıştı. Müzik çevresinde ilk kez yorumcu kimliği ile 1986'da Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'na "Merhaba" isimli şarkı ile katılmış ancak derece alamamıştı. 90'lı yılların başında ise, İzmit 1999 depreminde kaybettiğimiz Ertuğrul Çayıroğlu'nun bestesi "Kal Biraz" isimli şarkı ile tanınmıştı. TV'de yeni ses olarak anons eden de o sıralarda yeni yeni sunuculuk yapan Mehmet Ali Erbil idi. Bu şarkının piyasaya kasedi veya CD'si hiç bir zaman çıkmadı ama Rüya Ersavcı, o zamanki tüm TV müzik ve show programlarında hep bu şarkı ile yer aldı. Ersavcı ünlü olduktan sonra da bu şarkı, sanatçının çıkardığı kaset veya CD'lerinde hiç yer almadı.

'İstemiyorum Baba' dedi ortadan kayboldu Rüya Ersavcı'nın son haline bakın

Sonraki yıllardan itibaren Eurovision Türkiye Elemeleri Final yarışmalarında yer almaya başlayınca daha da tanınmaya başlamıştı. 1987'de Arzu Ece, Fatih Erkoç ve Harun Kolçak ile birlikte söz ve müziğiyle Selçuk Başar'ın bestesi "Keloğlan" isimli şarkıyı seslendirmişlerdi. Bundan iki yıl sonra 1989'da iki şarkı ile tekrar Eurovision Türkiye Elemeleri Finalindeydi. Bu kez Cem Bezeyiş, Özlem Eyüboğlu, Feyyaz Kuruş, Orhan Tolga Merter ile birlikte Grup RC adıyla grup olarak söz ve müziği Cem Bezeyiş'e ait "Hep Sıfır" ile 5ncilik ve yine Cem Bezeyiş ve Feyyaz Kuruş ile birlikte üçlü olarak seslendirdikleri "Çaresi Yok Sensizliğin" isimli şarkıyı icra ederek 13ncülük aldı. İlk kaset albümü de bu yıl geldi. Hep Sıfır'ın da içinde bulunduğu 11 şarkıdan oluşan Hep Sıfır isimli ilk kaset albümünü çıkardı. İlk solo albümüyle istediği çıkışı yakalayamadı. 1990'da yine Türkiye Elemelerinde bu kez Can Uğurluer ve Gülgün Yıldız ile birlikte üçlü olarak Can Uurluer'in sözlerini yazdığı ve Şevket Uğurluer'in bestelediği Hep O Şarkıları Söyle isimli şarkısını seslendirdi. 1991'de yine Elemelerde Grup Turkish Delight ile birlikte Turkish Delight şarkısını seslendiriyordu. Bu şarkı ile Eurovision sahnelerinde 3ncülük ile en iyi derecesini yapmış oluyordu. Yeterince de Türkiye müzik piyasasında tanınmış da oldu.

'İstemiyorum Baba' dedi ortadan kayboldu Rüya Ersavcı'nın son haline bakın

İkinci albümü İzle Beni 1993 yılında piyasaya çıktı. Albümünün çıkış klibi halk tarafından İstemiyorum Baba diye tanınan "Baba" ile ergin kesim tarafından çok fazla eleştirilirken çocuklar ve gençler tarafından dikkatleri çekmiş, bir hayli ilgi görmüştü. Hakan Peker'in "Hey Corç" parçasına benzer bir matematikte hazırlanan parçaya şu an bakınca her ne kadar müzikte yozlaşmaya sebep veriyor gibi görünse de gençlere yönelik bir çalışma olduğu belliydi ve hedef kitleyi hemen yakalamıştı. Albümde Eurovision için hazırlanmış olan Turkish Delight şarkısının remiksleri yer aldı.

'İstemiyorum Baba' dedi ortadan kayboldu Rüya Ersavcı'nın son haline bakın

2001 sonu 2002 yılı başlarında bir zamanların Pop müziğin sevilen sesi olarak hatırlanan Rüya Ersavcı, beslenme ve doğal sporlarla ilgili TV8’de 'Rüya Gibi' isimli bir program yaptı. 2004 yılında Ninniler isimli bir albüm çıkarttı. 1997’de kızının doğumuyla ninnilere ilgi duymaya başlayanve 1999'da Melih Kibar'la müzik ve televizyon için çocuk yarışma programı projeleri üzerinde çalıştıklarını, yeni albümü için de hazırlık yapmaya başladığı bilinen Rüya Ersavcı, ninnilerin çoğunun unutulmaya yüz tuttuğunu, albüm kapağını açtığımızda bir hazineyle karşılaşacağımızı söylüyor. ‘Albümü hazırlarken, ninnilerin birçok çeşidi olduğunu gördüm. Temenni ninnileri, ağıt şeklinde olan hüzünlü ninniler, anne ile bebeğin oynaşmasını anlatanlar, uyutan ve uykuya hazırlayan ninniler. Albüm için anne ile bebeğin oynaşmaları, uyutan ve uykuya hazırlayan ninnileri seçtim.’ diyor. Doğan Canku’nun da imzasını taşıyan albümde Dandini Dandini Dasdana’dan Uyu Bebeğim’e kadar yedi ninni ve yedi ninni melodisi var. Melodiler, anneler bebeklerine kendi sesleriyle ninni okuyabilsinler diye hazırlanmış.