BIST 10.191
DOLAR 32,22
EURO 34,75
ALTIN 2.433,40

İşte Yeşilçam'ın en kötüleri

İşte Yeşilçam'ın en kötüleri

Türk sineması ve seyircisi genelde iyi karakterleri sever, ödüllendirir. ama kötü karakterler olmasa iyilerin esamesi okunmaz. işte türk sinemasına damgasını vuran kötü adamlar.

İşte Yeşilçam'ın en kötüleri

Türk sineması ve seyircisi genelde iyi karakterleri sever, ödüllendirir. Ama kötü karakterler olmasa iyilerin esamesi okunmaz. İşte Türk sinemasına damgasını vuran kötü adamlar.

İşte Yeşilçam'ın en kötüleri

1- Erol Taş: 1928 yılında doğmuştur. Türk sinemasında kötü adam denilince adeta sözlük anlamında kullanılan bir isim olan oyuncu tesadüfen bir kavga sayesinde başladığı oyunculuk kariyeri boyuncu iyi ve kötü bir çok karakteri başarıyla canlandırmasına rağmen 'kötü adam' olarak ün salmıştır. Bu duruma iri yapısının yanı sıra sert yüz hatları ve bakışları da neden olmuştur kuşkusuz. Oyunculuk yeteneği fiziksel avantajlarının ötesine geçerek onu gerçek kötü adam sanılma sanrısını yaratmış dönem dönem seyirciden ciddi tepkiler de görmüştür. Ancak zamanla değeri anlaşılmış olumsuz tepkiler olumlu eleştirilere dönüşmüş.

İşte Yeşilçam'ın en kötüleri

2- Nuri Alço: 1951 doğumlu Türk sinemasının şahsına münhasır kötü adamlarından olan Nuri Alço, özellikle klasik Türk erkeği tipine zıt görünüşü ve son derece soğukkanlı, umursamaz tiplemeriyle akıllarda yer etmiş karakterlerden biridir. Sarışın, mavi gözlü, uzun boylu olan oyuncu genel olarak zengin, güçlü ve acımasız tipleri canlandırmıştır. 80'li yıllarda başlayan kariyeri boyunca canlandırdığı tecavüzcü karakterleriyle ''ilaçlı gazoz''un simge isimlerinden birine dönüşmüş, en büyük rakibi Tecavüzcü Coşkun'la karşılaştırmalara maruz kalmıştır . Popüler kültürde günümüze kadar gelen John Carpenter'ın ''Assault on Precint 13'' filminin orijinal müziği olan ''The End'' namı diğer 'tecavüz şarkısıyla' bile anılmaktadır. Tabii ki bir çok oyuncu gibi o da gerektiği zaman iyi karakterleri canlandırmış ancak en etkili zamanları kötü karakterleri canlandırdığı filmler olmuştur. 2000'li yıllarda ise adı duvarlara yazılmaya başlanmış, adına siteler açılmış , etkinlikler düzenlenmiş ve 80'li yılların simgelerinden birine dönüşmüştür. Günümüzde hala en etkili karakter oyunculardan biridir. Adına geliştirilmesi beklenen bir site de açılmıştır.

İşte Yeşilçam'ın en kötüleri

3- Coşkun Göğen: 1946 yılında doğmuştur. Türk sinemasının hatta dünyanın nadide kadrolu tecavüzcülerinden biri olan Coşkun, bakımsız sakalları, kel kafası ve pis bakışlarıyla izleyenlerin gönlünde taht kurmuştur. Antalya doğumlu oyuncu, 1972 yılında ''Asi Gençler'' filmiyle başladığı oyunculuk kariyerini genelde yan, kötü karakterlerle sürdürmüş, buna rağmen Türk sinemasında kendine hatrı sayılır bir yer edinmiştir. Şüphesiz oyuncunun canlandırdığı tecavüzcü ve serseri rolleri bunda etkili olmuştur. Mafya adamı ya da kendi halinde serseri olarak canlandırdığı rollerde kötülük işlevini kendi zevki için kullanan nadide karakterlerden biri olan Tecavüzcü Coşkun genelde barlarda veya çılgın partilerde bulunarak avına yaklaşır. Canlandırdığı rol ve karakterler doğası gereği her ne kadar itici olsa da Coşkun Göğen'in üzerinde eşi benzeri görülmeyen bir sempatikliğe büründüğünden her zaman sevilen bir isim olarak ün yapmıştır. Bu duruma oyuncunun üzerinde komik duran unsurların yanı sıra 80'lerin günümüzdeki sempatik yansıması olarakta bakılabilir. Nihayetinde ''Tecavüzcü Coşkun'' sadece ismi ve karizmasıyla bile kült bir karakter olarak Türk sinemasında özel bir yerde durmaktadır.