BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

İşte yerli ağlayan çocuk

İşte yerli ağlayan çocuk

Mersin'de 4 yaşındaki saittan karaaslan, dünyanın en ünlü tablolarından biri olan, 80'li yıllarda italyan ressam bruni amadio'nun çizdiği, minibüslerin, otobüslerin arkasına, işyerlerine, evlere asılan, 'ağlayan çocuk' resmindeki çocuğa benzerliğiyle dikkat çekiyor.

İşte yerli ağlayan çocuk

Mersin'de 4 yaşındaki Saittan Karaaslan, dünyanın en ünlü tablolarından biri olan, 80'li yıllarda İtalyan ressam Bruni Amadio'nun çizdiği, minibüslerin, otobüslerin arkasına, işyerlerine, evlere asılan, 'Ağlayan Çocuk' resmindeki çocuğa benzerliğiyle dikkat çekiyor.

İşte yerli ağlayan çocuk

Merkez Mezitli İlçesi'nde oturan emekli banka müdürü 67 yaşındaki Ali Karaaslan ve emekli ebe 46 yaşındaki Firdevs Karaaslan çiftinin çocukları Saittan, bu benzerliğiyle ilçede ilgi odağı oldu. Kimi kucağına alıp, severken kimi de tablonun insanlara kötü şans getirdiğine inanıp, ondan uzaklaşıyor

İşte yerli ağlayan çocuk

Bir kitapta, Lokman Hekim'in tavsiyesi olarak, çocuğun güzel olması için bol ayva yenilmesi tavsiyesine uyarak, hamilelik döneminde bol ayva yediğini bildiren Firdevs Karaaslan, Saittan'ın büyüdükçe tablodaki çocuğa benzerliği karşısında çok şaşırdıklarını söyledi.

İşte yerli ağlayan çocuk

'Ağlayan çocuk' resmiyle ilgili değişik yorumlar yapıldığını bildiren Firdevs Karaaslan, "Çocuğumuzun zeka seviyesi çok yüksek. Bu yaşta olgun bir insan gibi davranıp düşünebiliyor. Batıl inançların aksine çocuğumuz bize uğursuzluk değil, şans getirdi. Eskisinden daha mutlu bir yaşam sürüyoruz. Saittan'ın tablodaki çocuğa benzerliğini duyanlar görmek için evimize geliyor. Bazen rahatsız olsak da genel olarak memnunuz" dedi.