BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58

İşte selülit yapan 5 şey!

İşte selülit yapan 5 şey!

Kadınların kabusu selülit yine gündemde. Yaz ayları yaklaşırken selülitten kurtulmak ise en çok istenenlerin başında geliyor.

İşte selülit yapan 5 şey!

Selülit kadınların en fazla şikayetçi oldukları bir durum. Tıp dilinde 'hidrolipodistrofi' denilen selülit, derinin alt tabakasındaki yağ dokusunun, bağ dokuları arasında sıkışmasıyla ortaya çıkıyor. Bu da yağların, özellikle kalça ve üst bacak bölgesinde düzensiz ve biçimsiz toplanmasına neden oluyor ve ortaya görmek istemediğiniz kötü görüntüler çıkıyor. Genç-yaşlı, şişman-zayıf ayırdetmeden kadınların yüzde 80'ini yoklayan selülitin yerleşim alanları çok tipik. Uyluğun üst, dizin ve bileğin iç kısımları, kaba et ve baldırların arkası, üst bacaklar ve üst kollar gibi. Selülite zemin hazırlayan çok fazla faktör var. Ancak en çok üzerinde durulanlar, genetik yatkınlık, hormonların etkisi, dolaşım bozukluğu, beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam.

İşte selülit yapan 5 şey!

Selülitin beslenme ile olan ilgisi geri plana atılamaz o halde beslenme ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktalar nedir? İşte selülüt için tüketilmesine dikkat edilmesi gekenler.. KAHVE İçeriğinde yer alan kafein ve diğer maddeler vücutta su tutmayı önler. Bu özelliği nedeniyle idrar söktürücü etkisi vardır. Ancak fazla tüketildiğinde selülite neden olabilir. Ayrıca kahveyle tüketilen krema ve süt selülite yol açan besinler arasındadır.

İşte selülit yapan 5 şey!

KOLA İçeriğinde bolca tatlandırıcı ve şeker bulundurmasından dolayı kola selülit yapan içecekler arasında ilk sıradadır.

İşte selülit yapan 5 şey!

HAZIR MEYVE SULARI Yüksek şeker ve kalori miktarından dolayı selülite neden olan kolayla hemen hemen eş değer durumdadır. (Pembenar)