BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

İsrail’e haddini bildiren şehitler

İtirazımız İsrail’in yayılmacı politikasına, dünya üzerindeki oyunlarınadır. İsrail edebinde durmasını bilmelidir.

Kardeşim dünyada yaşayan Yahudilerin devletleri yoktu, bu eziklik onları hep düşündürüyordu.

Bu konuda arayışa giren Yahudiler, Filistin toprakları ağırlıklı bir arada peyderpey arazi aldılar, bir gece vakti Yahudiler oraya taşındı. Yapmayın etmeyin bu nasıl oluyor! diye ah vah edenler olduysa da Yahudiler sert davrandı ve her geçen gün nüfusunu arttırmaya yerleşim birimlerini genişletmeye çalışıyorlar.

Yeni yerleşim birimlerini oluştururken iş makineleriyle Filistinlilerin evlerini yıkıyorlar, öyle ki böyle bir zulüm dünya da görülmemiş, ayrıca bu zulmün İslam’la Yahudilikle bir ilişkisi yoktur, mesele tam bir zalim mazlum meselesi.

Yahudi devletine bir itirazımız yok, bu dünyada tüm insanların yaşamaya hakkı var. İtirazımız İsrail’in yayılmacı politikasına, dünya üzerindeki oyunlarınadır. İsrail edebinde durmasını bilmelidir.

Bu konuda bir türlü dünyanın başaramadığı haddini aşma heveslerinin karşısına cebeli nur gibi şehitlerin kanı karşılarına çıktı ve İsrail neye uğradığı şaşırıp kaldı,

Özür diledi yetmedi,

Tazminatı üstlendi yetmedi,

Gazze ablukasına da ruhsat vererek sonunda boyun eğdi.

Bu konuda Türkiye’nin haklı duruşunu da tebrik etmemek elde değil.

Gerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan gerek se Abdullah Gül Bey bu konuda onurlu bir duruş sergilediler.

Tabi birileri kendince bir eleştiri de getiriyor, saygıyla karşılıyorum. Hele Özellikle İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ın terörist listesine alınması, kabul edilir cinsten olmadığı gibi bu konuda İsrail’in bir halt işleyeceği de mümkün değildir diye düşünüyorum.

En iyi barış tarafların masadan mutlu ayrılmadığı barıştır. Bu cümlenin manasını içselleştirdiğimiz zaman bu anlaşmadan Türkiye bir adım öndedir diyebiliriz.

Bu dünyada hangi devlet, hangi millet, hangi topluluk ve birey mutluluğu yakalaya bilmiştir ki biz o hazzı arayalım değil mi?

Kanaatimce bu gün imzalanan İsrail-Türkiye uzlaşma metni hayra vesile olacak, ayrıca devletler arasında milli menfaatler yarışıyor, kimse bunu dostluk olarak algılayıp bunun üzerinde devleti hükümeti eleştirmemelidir kanaatimce.

Türkiye’yi daha fazla maceralara sürüklemeyelim ne dersiniz?