BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.439,55

İspanyollar ETA kararını protesto etti

İspanyollar  ETA kararını protesto etti

Binlerce İspanyol, AİHM'in, ETA mahkumu İnes del Rio'nun serbest bırakılmasını sağlayan kararını protesto etti.

İspanyollar  ETA kararını protesto etti

İspanya'nın başkenti Madrid'de toplanan binlerce İspanyol, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), ETA mahkumu İnes del Rio'nun serbest bırakılmasını sağlayan kararını protesto etti.

İspanyollar  ETA kararını protesto etti

Terörizm Mağdurları Derneği'nin (AVT) çağrısıyla Colon Meydanı'nda yapılan gösteriye katılımın öngörülenden yüksek olması sebebiyle meydan çevresindeki tüm yollar trafiğe kapandı. “Adalet” yazılı büyük bir pankartın açıldığı gösteriye İspanyol bayrakları ile katılan eylemciler, “Birlik içindeki İspanya asla kaybetmeyecek”, “ETA'ya ve AİHM'nin kararına hayır” ve “adalet, adalet, adalet” sloganlarını attı.

İspanyollar  ETA kararını protesto etti

Saygı duruşunun yapıldığı, İspanya Milli Marşı'nın çalındığı gösteriye, iktidardaki Halk Partisi'nden bazı milletvekilleri de katıldı.

İspanyollar  ETA kararını protesto etti

Bu arada, 23 kişiyi öldürmekten hüküm giyen ETA üyesi İnes del Rio'nun 26 yıl sonra cezaevinden çıkmasını sağlayan AİHM'nin kararı örnek alınarak, bir başka ETA üyesi Juan Manuel Piriz Lopez de geçen cuma günü serbest bırakılmıştı. İspanya Ulusal Mahkemesi, gelecek haftalar ve aylar içinde, İnes ve Juan Manuel gibi benzer durumda olan ve sayıları 130'u geçen diğer ETA mahkumlarının serbest bırakılmalarına ilişkin talepleri de değerlendirecek.