BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
MEDYA

Irak'taki deprem sonrası Prof. Şengör'den korkutan tahmin: Sıra İstanbul'da olabilir

Irak'ta meydana gelen 7,3'lük depremi canlı yayında öğrenen Prof. Celal Şengör, eline hemen kağıt kalemi alıp fay hatlarını çizdi, İstanbul için tehlike olduğunu söyledi.

Habertürk canlı yayınında Fatih Altaylı'nın sunumuyla ekrana gelen Teke Tek programının konukları Prof. İlber Ortaylı ile Prof. Celal Şengör oldu. Atatürk ve eğitimin konuşulduğu programda, Irak'ta meydana gelen deprem son dakika bilgisi olarak öğrenildi.

kAĞIT KALEMİ ALDI, FAY HATLARINI ÇİZDİ

Deprem uzmanı olan Celal Şengör, haberin gelmesiyle hemen kağıt ile kalemi eline aldı. Bölgedeki fay hatlarını çizen Şengör, bölgedeki depremlerin analizini yaptı.

İSTANBUL VE ERZİNCAN'IN DOĞUSUNU İŞARET ETTİ

Aynı fay hattı üzerinde gerçekleşen depremleri tek tek sayan Celal Şengör, bundan sonraki süreç için Erzincan'ın doğusunu ve İstanbul'u işaret etti.Irak'ta meydana gelen depremin 7,3 şiddetinde olduğunu belirten Prof. Şengör, İstanbul'da beklenen depremin ise 7,6 şiddetinde olabileceğini ifade etti.

------------------------------------------------------------------------------

(Ulusal yayın yapan internethaber.com sanal ortamda haberciliğe başlayan ilk haber sitelerinden biridir. Türkiye'nin tanığı pek çok isim yazar kadrosunda yer almakta. Okur yorumlarının yanı sıra açık görüş köşesinden mesleki yazılara ve blog yazarlarına yer vermektedir. Açık görüşte 20'ye yakın uzman yazar olarak yer almaktadır. 60 kişilik bir haber kadrosuna sahip olan internethaber.com, 2000 yılında İnternethaber Yayın Grubu adı altında faaliyete başladı. İstanbul Beşiktaş'ta ofisi bulunan İnternethaber Yayın Grubu bünyesinde tematik özellikli 12 site yer almaktadır. 24 saat kesintisiz haber yayını yapan internethaber sitesinde güncel haberler ile birlikte, politika, sağlık, magazin, spor, memur ve eğitim ile son dakika haberleri yer alıyor.)

Sitene Ekle