BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Hz. Muhammed'in beden dili

Hz. Muhammed'in beden dili

Mustafa Karataş 'Hz. Peygamberin Beden Dili' kitabıyla ortaya çoğumuzun bilmediği bir Hz. Muhammed portresini çıkarıyor.

Hz. Muhammed'in beden dili

Mustafa Karataş “Hz. Peygamberin Beden Dili” kitabıyla çoğumuzun bilmediği bir Hz. Muhammed (SAV) portresi çıkarıyor ortaya.
Yiyip içmesinden, boyu posuna, oturuşundan, uykusuna kadar, Hz. Muhammed (SAV)'ın yaşantısısıyla ilgili birçok ilginç detaya yer veriyor. Çoğunu ilk kez okuyacağınızı tahmin ettiğimiz bu anekdotları sizin için derledik...
Konuşması, yürüyüşü nasıldı, en sevdiği giysi hangisiydi? Hangi şaka O’nu güldürdü? Neyi anlatırken gözyaşlarına boğuldu? Dişleri nasıldı? Koku sürmeyi sever miydi? İşte Mustafa Karataş’ın kaleminden Hz Muhammed (SAV)’in hiç bilinmeyen yönleri...
(AKŞAM)

Hz. Muhammed'in beden dili

Başı
Hz. Peygamberin başı aşırı olmamak kaydıyla iriydi. Boynu gümüşten bir ibrik gibiydi. Burnu Burnu ince, uzun ve zarifti; üsütünde bir nur (parlaklık) görünürdü, onu görenler kartal burunlu zannederlerdi.
Boyu
Hz. Peygamber orta boylu olup çok uzun değil, kısa boylu da değildi. Dengeli bir boyu vardı.

Hz. Muhammed'in beden dili

Saç ve sakalı
Sakalları gürdü. Saçları koyu siyahtı. Vefat ettiğinde 63 yaşındaydı ve sakalındaki beyaz kılların sayısı yirmiyi geçmezdi. Ne aşırı kıvırcıktı, ne düz saçlıydı; hafif kıvrımlı saçları vardı. Saçlarının önünün kendinden ayrılması hariç onları ayırmazdı. Onun saçları kulakları ile omuzu arasındaydı.
Gözleri
Hazreti Muhammed (Sav)’nin gözleri iri güzel ve siyahtı. Gözlerinin beyazı hafif kırmızı idi. Hazreti Muhammed (Sav)’in gözleri sürmeli gibi görünürdü, halbuki her zaman sürmeli değildi. Gözleri hep gülümserdi. Gülme şekli genellikle tebessümdü.

Hz. Muhammed'in beden dili

Kaşları ve kirpikleri Yüzü Yüzünün rengi kırmızıya çalardı. Yüzü ne fazla etli ne de zayıftı. Yüzü hafif yuvarlaktı. Yüzü asık değildi. Aydınlık bir yüzü vardı. Yüzü ayın on dördündeki dolunay gibi parlardı. Ağzı ve dişleri Ağzı büyükçeydi, dişleri büyüktü. Hz Muhammed (SAV)’ın dişleri seyrekti. Konuştuğu zaman ön dişlerinin arasından sanki bir ışık çıktığı görülürdü. Hz. Muhammed (Sav)’nin kaşları uzun ve hila gibiydi. Birbirine yakındı. İki kaşının arasında bir damar vardı. Peygamber sinirlendiğinde bu damar belirginleşirdi. Alnı
Hz .Muhammed (SAV)’ın alnı genişçeydi ve alnında güneş aydınlığı vardı. Secde ve iman nuru adeta alnında parlıyordu. Alnı çok düzdü ve hiçbir kıl yoktu.