BIST 8.802
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,27

Her tanesinde bir şifa var

Her tanesinde bir şifa var

Tam bir vitamin deposu... Özellikle ödemler için birebir. Formülünü de veriyoruz.

Her tanesinde bir şifa var

Mısır dünyanın en popüler ve çok yönlü sebzelerinden biridir. Farklı şekillerde tüketilebilir ve lezzetli bir tadı vardır.

Atıştırma, çorba, ana yemek ve salatalarda kullanılır. Kebap, haşlama, ızgara ve patlamış mısır gibi çeşitleri vardır.
Her tanesinde bir şifa var

Uzmanlar anavatanı Güney Amerika olan ve günlük yaşantımızda salatalardan pilavlarımıza kadar kullandığımız mısırın sağlık açısından da oldukça yararlı bir besin olduğunu belirtiyor ve sağlığına önem verenlerin bol bol mısır tüketmesi tavsiyesinde bulunuyor.

Mısır tam bir vitamin deposudur. B1 vitamini, patotonik asit B5 vitamini, folat, niasin B3 Vitamin ve C vitaminini de bol miktarda içermektedir. Mısır ayrıca diyetsel liflerin, fosfor ve magnezyum minerallerinin iyi bir kaynağıdır.
Her tanesinde bir şifa var

Düşük yağlı kompleks karbonhidrata sahiptir. Dünya genelinde büyük üreticileri Peru, Bolivya, Ekvador ve Güney Meksika’dır. Mısırın sağlığa olan yararları muazzamdır.

Mısırın Sağlığa Faydaları ve İyileştirici Yönleri

Bir bardak mısır günlük lif ihtiyacının yaklaşık % 23'ünü karşılayacak kapasitededir. Yapılan araştırmalar mısırın yüksek kolesterol seviyelerini düşürdüğü, kolon kanseri riskini azalttığı ve İrritabl bağırsak sendromunun bir kısım rahatsızlık verici semptomlarını hafiflettiği göstermiştir.
Her tanesinde bir şifa var

Mısırda hem çözünen hem de çözünmeyen lif bulunur. Çözünür lifler, kolesterol ile karaciğerden safraya bağlanır. Sonra da vücuttan geçerek kolesterolü alır. Kolesterola ve kalbe iyi gelir.

Mısırın sağlığa katkısı sadece lifli olması boyutunda değildir. Belirgin miktarlarda ki folik asit, niasin ve sağlamış olduğu magnezyum ile de son derece faydalı bir besindir.