BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Hawking'in büyük yanılgısı...

Hawking'in büyük yanılgısı...

Ünlü teorik fizikçi Stephen Hawking evreni görme biçimlerimizle alakalı dünyaya farklı bir bakış açısı katarak insalığa büyük katkılarda bulundu. Ancak Hawking bu sefer yanıldı.

Hawking'in büyük yanılgısı...

Stephen Hawking bu sefer döylemleriyle bilim alemini şaşırttı. Böyle ünlü bir bilim adamının bu tarz bir yanılgıya düşmesi şaşırttı. 75'inci doğum gününü kutlamak için BBC ile yaptığı bir röportajda, Hawking ABD başkanı Donald Trump'ın Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesinin küresel ısınmaya yol açarak Dünya’nın atmosferinin Venüs’e benzemesiyle sonuçlanacağını söylemişti.

Hawking'in büyük yanılgısı...

BBC’ye verdiği demeçte, Hawking, "Küresel ısınmanın geri dönülemez bir hale gelmesine az kaldı. Trump'ın bu kararı, küresel ısınma konusunda bir dönüm noktasına sebep olabilir. Dünya’nın iki yüz elli derece sıcaklıktaki, sülfürik asit yağmurları olan Venüs’ten bir farkı kalmayacak" demişti.

Hawking'in büyük yanılgısı...

Hawking’in bu açıklaması, uzmanların tepkisini çekti. Aralarında iklim bilimcisi ve enerji analisti Zeke Hausfather ve Gareth Jones’un da yer aldığı bir takım uzman, Hawking’i yaptığı abartılı yorumlar için Twitter’da açıklamalarda bulundu.

Hawking'in büyük yanılgısı...

Zeke Hausfather attığı bir tweet'te, "Bu, parlak bilim adamlarının bile uzmanlık alanları dışındaki konularla ilgili aptalca yorumlar yapabildiğinin kanıtı" dedi. Gareth Jones ise "Hawking yaptığı bu açıklamayı kanıtlayamaz, konuyla ilgili hiç bir bulgu yok" dedi.