BIST 9.940
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.446,26

Hasan Mezarcı'nın eşi meğer bakın kimmiş?

Hasan Mezarcı'nın eşi meğer bakın kimmiş?

Kendini İsa sanan Hasan Mezarcı eşinin kim olduğunu açıkladı. Bunun için Hz. İsa'nın Da Vinci tarafından yapılan son yemek tablosuna bakmak gerekiyor. Tablodaki Magdalalı Meryem Mezarcı'nın eşiymiş.

Hasan Mezarcı'nın eşi meğer bakın kimmiş?

Eski Refah Partisi Milletvekili Hasan Mezarcı düğünü ile gündem yaratmıştı. Yıllar sonra kamuoyunun önüne Mesih İsa olarak çıkan Hasan Mezarcı, havarileri ile göbek atmıştı. Herkesin o düğünden aklında kalan eşi oldu. Kimdir Hasan Mezarcı'nın evlendiği o kadın? Bugün Hasan Mezarcı olay yaratan eşiyle ilgili açıklama yaptı. Twitter hesabından gelen açıklaması da düğünü kadar uçuk oldu.

Hasan Mezarcı'nın eşi meğer bakın kimmiş?

Hasan Mezarcı yukardaki görüntüyü paylaştığı mesajına "Gelin hanımın kim olduğunu merak edenler, Da Vinci'nin 'Son Akşam Yemeği' tablosunda İsa Mesih'in sağ yanında oturan kadına dikkatle baksın" notunu ekledi. Peki Da Vinci'nin tablosundaki o kadın kimdir? Hz. İsa'nın son yemeğinde havarilerle birlikte yer alan tek kadın da odur. İsmi Meryem... Magdadalı Meryem olarak bilinir.

Hasan Mezarcı'nın eşi meğer bakın kimmiş?

Da Vinci'nin Hz. İsa'nın son yemeği tablosu : Da Vinci Son yemek tablosunda Hz. İsa'nın sağ yanında oturan Magdalalı Meryem hakkında çelişkili bilgiler bulunur. Kimilere Magdalalı Meryem'in bir fahişe olduğunu iddia ederken bazı kaynaklar ise onun Hz. İsa'nın eşi olduğunu savunur. Hz. İsa, çarmıha gerildiğinde müritlerinden sadece Magdalalı Meryem orada bulunmaktadır. Öldükten sonra Hz. İsa ile ilgilenen yine Meryem’dir.

Hasan Mezarcı'nın eşi meğer bakın kimmiş?

Magdalalı Meryem Hz. İsa'nın eşi mi? : Hıristiyan öğretisine göre Hz. İsa’nın göğe yükseldiğini üç gün sonra mezarını ziyaretine gittiğinde fark eden Magdalalı Meryem'dir. Gnostiklere ait ‘kayıp’ kutsal belgelerde Hz. İsa ile Hz. Meryem arasında daha yakın bir ilişki bulunduğuna dair işaretler bulunmaktadır. Güçlü bir lider ve düşünür olarak Hz. İsa’nın diğer havarilere vermediği sırlarını Magdalalı Meryem’e aktarmış olabileceğine dair de şüpheler bulunuyor. Magdalalı Meryem’in bu durumda kıskançlıkların ve rekabetin kurbanı olmuş olabileceği söyleniyor.