BIST 10.269
DOLAR 32,30
EURO 34,84
ALTIN 2.449,63

Hangi renk besin neye iyi geliyor?

Hangi renk besin neye iyi geliyor?

Dengeli beslenmek hem vücudumuz hem de bağışıklık sistemimiz için önem taşıyor. Beslenmede çeşitlilik sağlamanın bir yolu da meyve ve sebzeleri renklerine göre ayırarak tüketmek.

Hangi renk besin neye iyi geliyor?

Dengeli beslenmek hem vücudumuz hem de bağışıklık sistemimiz için önem taşıyor. Beslenmede çeşitlilik sağlamanın bir yolu da meyve ve sebzeleri renklerine göre ayırarak tüketmek. Farklı renklerde besinler tercih ederek değişik vitamin ve mineralleri vücudunuza alabilirsiniz. Kendine özgü özelliklerle dolu olan sebze ve meyvelerle kendinizi daha enerjik ve dinç hissedebilirsiniz. Peki hangi renk besin neye iyi geliyor?

Hangi renk besin neye iyi geliyor?

Kırmızı renkli besinler genel olarak likopen zengini besinler arasında gösteriliyor. Likopen vücudumuz tarafından üretilmeyen bir madde olduğu için bunu dışarıdan takviye etmek oldukça önemli. Antosiyanin de içeren kırmızı besinler bu özellikleri ile kansere karşı da koruyucu görevi üstleniyor. Kırmızı biber, çilek, nar ve domates kırmızı besinlere örnek verilebilir.

Hangi renk besin neye iyi geliyor?

Antosiyanin pigmeniti içeren bir başka besin grubu ise mor besinler. Mor yiyecekler genel olarak cilde güzellik ve ışıltı katan ve yaşlanmayı geciktiren özellikler gösteriyor. Bunun yanında hafızayı güçlendiren ve kalp hastalıklarını da engelleyen mor renkli besinlerin başında kiraz, üzüm, vişne, erik, pancar ve kuru üzüm geliyor.

Hangi renk besin neye iyi geliyor?

Göz sağlığına yararlı olan sarı renkli besinler aynı zamanda metabolizmayı hızlandırmada ve bağışıklık sistemini güçlendirmede de rol oynuyor. Karotenoid pigmenti yönünden zengin olan bu besinler mandalina, havuç, malta eriği, portakal, limon, kayısı ve kavun olarak sıralanabilir.