BIST 9.757
DOLAR 32,57
EURO 35,03
ALTIN 2.456,65

Hangi koku neye iyi gelir?

Hangi koku neye iyi gelir?

Bilim adamlarının ve parfüm uzmanlarının yaptıkları araştırmalar göstermiştir ki; insan hayatında kokuların hafızaya yerleştiği dönem 0-20 yaş arasındaki dönemdir.

Hangi koku neye iyi gelir?

Bilim adamlarının ve parfüm uzmanlarının yaptıkları araştırmalar göstermiştir ki; insan hayatında kokuların hafızaya yerleştiği dönem 0-20 yaş arasındaki dönemdir. Bu dönemde kokular hafızamıza yerleşiyor ve bir daha asla unutulmadığı gibi asla değişmiyorlar da. İyi bir olay sırasında bilinçli veya bilinçsiz olarak algıladığımız koku iyi; kötü bir olay sırasında algıladığımız ise kötü bir koku olarak hafızamıza yerleşiyor. Ve o koku hakkındaki fikrimiz ise hiçbir zaman değişmiyor. Bilincinde olmamamıza karşın; herhangi bir kokuyu, parfümü sevip sevmememiz de muhakkak geçmişte yaşadığımız bir olaydan kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla sevdiğimize hafızasından silemeyeceği bir anı bırakmak istiyorsak, yapacağımız şeyi muhakkak bir koku ile desteklemeliyiz. Koku ile hafızanın ilişkisi bu kadarla da sınırlı kalmaz. Çünkü kokular, kendileriyle bağlantılı olarak geçmişte yaşanan bazı olayları da aklımıza getirirler. Yolda yürürken rastladığımız tanıdık bir parfüm kokusu, bize o parfümü kullanan arkadaşımızı hatırlatır. Bir yemek kokusu, seneler öncesine ait eski bir olayı zihnimizde canlandırabilir. Akşam eve geldiğinizde sizi rahatlatan ve tüm yorgunluğunuz alan kokularla karşılaşmak ister misiniz? İşte size evinizde rahatça kullanacağınız size ferahlık verecek kokular…

Hangi koku neye iyi gelir?

Oda spreylerinde en çok kullanılan kokulardan biri olan lavanta insan psikolojine olan olumlu katkıları ile bilinir. Hissettiğinizde size farklı diyarlara getiren lavanta kokusu evlerden eksik edilmemesi gereken bir kokudur. Lavanta kokusu, Gündelik hayatta neredeyse herkesin evinde olan bir kokudur. Lavanta kokusu temizliğin kokusudur. Adına türküler yazılan, nikahlar da hediye olarak kullanılan oldukça popüler bir kokudur. Lavanta bitkisinden elde edilen yağlar sayesinde ve çeşitli kolonyalar, parfümler, deterjanlar sayesinde evimizin mis kokulu konuğu olarak adlandırabiliriz. Migrene çok iyi geldiği, zihni açtığı ve rahatlatıcı özelliğinden dolayı uykusuzluk problemleri çeken kişileri rahatlattığı bilinmektedir.

Hangi koku neye iyi gelir?

Narenciye kokusu Portakal, greyfurt, mandalina gibi meyvelerin kokuların oluşan narenciye kokusu tüm kötü duygu ve düşünecekleri kafanızdan atmanıza yardımcı olur. Bu kokular insana neşe vermesi ile bilinirler. Ferahlık duygusu veren narenciye kokusu özellikle kışın tercih edilebilir. Hamilelere çok iyi gelen narenciye kokusu temizlik hissi vermesi ile de çok tercih edilen kokulardan birisidir.

Hangi koku neye iyi gelir?

Gül kokusu; Çiçekler arasında en güzel kokan bitki güldür. Gül, hem görüntüsü hem de kokusu ile insana huzur verir. Gül kokusu depresyona, öfkeye ve yalnızlığa iyi gelir. Gül ayağı parfüm yapımında kullanılan ana maddelerden birisidir. Yaklaşık 1 ton gül yaprağından sadece 1 kilo kadar yağ çıkarılabilir gül yağı bu yüzden oldukça pahalıdır ve pahalı parfümlerde bulunur. Gül suyu ise sanıldığı gibi gül kokmaz gerçek gül suyu neredeyse kokusuzdur.