BIST 9.883
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.453,57

Hacamat gerçekten faydalı mı?

Hacamat gerçekten faydalı mı?

İslamiyet döneminde yaygın olarak kullanılan ve 5 bin yıllık geçmişe sahip olan hacamatla tedavi yöntemi, Avrupa ve Amerika’da sağlık sistemine entegre olmasına karşılık, Türkiye'deki önü de yeni yeni açılmaya başladı.

Hacamat gerçekten faydalı mı?

İslamiyet döneminde yaygın olarak kullanılan ve 5 bin yıllık geçmişe sahip olan hacamatla tedavi yöntemi, Avrupa ve Amerika’da sağlık sistemine entegre olmasına karşılık, Türkiye'deki önü de yeni yeni açılmaya başladı

Hacamat gerçekten faydalı mı?

nsanların sırtına kupa konularak uygulanan hacamatla tedavi yöntemi, adeta bir şifa niteliği taşıyor. Yıllarca ihmal edilen, ancak 2014 yılında resmi gazetede yayınlanan bir yazı ile resmiyet kazanan hacamata ilgi, Türkiye’de de artmaya başladı. Avrupa ve Amerika'da aktif olarak kullanılıp aynı zamanda sağlık sistemine entegre edilen hacamatla tedavi yönteminin faydaları saymakla bitmiyor. Hacamat, Tekirdağ’da Aile Hekimi aynı zamanda Tekirdağ Doğal Sağlık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan Dr. Recep Ceviz tarafından hijyenik bir ortamda yapılıyor.

Hacamat gerçekten faydalı mı?

Dr. Recep Ceviz, doğal tedaviler konusunda Trakya Bölgesi’nde bilinç oluşturmak, özellikle hacamat ve tıbbi sülük konusunda doğal tedavileri, insanlarla tanıştırmak, tıbbi tedavilerin de ihmal edilmemesi kaydıyla, bu yöntemlerin hastalıklarda rahatlıkla kullanabileceklerini göstermek amacıyla, kar amacı gütmeden faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütü olduklarını söyledi.

Hacamat gerçekten faydalı mı?

“AVRUPA VE AMERİKA'DA AKTİF OLARAK KULLANILAN BİR YÖNTEM” Hacamatın 5 bin yıllık bir tarihe sahip olduğunu ve Antik Mısırlılara kadar dayanan bir hikayesi olduğunu kaydeden Dr. Ceviz, “Biz Türklerin hacamatla tanışması İslamiyet döneminde olmuştur. Hacamat tedavi yöntemi, inanılmaz derecede faydalı ve yoğun bir şekilde kullanılıyor. Hacamat, Avrupa ve Amerika’da da son yıllarda aktif olarak kullanılıyor. Avrupa Birliği ülkelerinde, 2004 yılında sağlık sistemine entegre edilmiştir. Aynı zamanda birçok bakanlık onaylı klinikte ve birçok seçkin hastanede hacamat tedavisi yapılıyor. Tabi ki onlarda kupa tedavisi olarak biliniyor.