BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

Google'ın sınırları zorlayan buluşları

Google'ın sınırları zorlayan buluşları

19. yüzyıl sanayi devrimi insanlığın tüm yaşamını kökünden değiştirdi.

Google'ın sınırları zorlayan buluşları

Hayatımızı değiştirecek Google yenilikleri

19. yüzyıl sanayi devrimi insanlığın tüm yaşamını kökünden değiştirdi. Buhar makinesi, elektrik, otomobiller derken insanın ömrünü uzatan yenilikler yaşanırken hayatımız da kökten değişti. Ancak insanoğlu şimdi bu devrimin olumsuz yönleri ile uğraşıyor. Artan nüfus ile birlikte hayatımıza işsizlik kavramı girdi.

Temel eğitim artık eskisi gibi insanı ayrıştıran ona iş bulmasını sağlayan bir özellik olmaktan çıktı. Sanayi devrimi ile birlikte giderek kötüleşen çevre ve hava insanoğluna daha büyük problemleri önüne koydu. Ancak özellikle bazı yenilikçi şirketler öncülüğünde bu kuşak sanayi devrimi tipi yeniliklere tanıklık ediyor.

Bu şirketlerden en dikkat çekeni ise Google. Sürücüsüz otomobillerden, Google Glass´a şirket hayatımızı derinden etkileyecek yeniliklere imza atıyor. Bu yeniliklerin ne kadarının tutacağını zaman gösterecek. İşte Google´ın hayatımızı değiştirecek yenilikleri...

Google'ın sınırları zorlayan buluşları

Google Glass

Aslında Google´ın gelecekte neler yapabileceğini, hayatımızı nasıl değiştireceğine dair en önemli işareti Glass projesi oldu. 2012 yılında Time dergisi tarafından yılın icadı seçilen Google Glass internet konusunda ezberleri bozdu. Google Glass´ı gözüne takanlar sesli komut ile internetten arama yapabiliyor. Kamerasıyla fotoğraf ve video paylaşabiliyor.

Google'ın sınırları zorlayan buluşları

Google Glass giyilebilir teknolojilerin de teknolojide trend olmasına yardımcı oldu. Özellikle akıllı saatler Glass sonrası daha çok yaygınlaşmaya başladı. Ancak Glass günlük kullanımda hayatımıza daha çok girecek gibi. Yine de Glass ile yapılacak çekimleri 'özel hayata müdahale' olarak gören bazı mekanlar Glass´ı yasaklamaya başladı bile. Ancak özellikle gençler arasında ´cool´ bir icat olma yolunda devam ediyor.

Google'ın sınırları zorlayan buluşları

Google Contact Lens

Google Glass duyurulalı daha iki sene geçmedi ki bu sene Google kontakt lens projesini tanıtarak adeta Glass´ı eskitti. Google´ın akıllı kontakt lensi ilginç bir fikirden ortaya çıktı. Google diyabet hastalarının glükoz seviyelerini göz yaşları vasıtasıyla ölçmek için Google kontakt lensi geliştirdi.