BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,16

Fuarın en etkileyici 8 konsept otomobili

Fuarın en etkileyici 8 konsept otomobili

Dünyanın en büyük otomobil fuarlarından olan ve bu yıl 66’ncısı düzenlenen Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı (IAA) kapılarını ziyaretçilere açtı.

Fuarın en etkileyici 8 konsept otomobili

1. The Concept Bugatti Vision Gran Turismo
Bugatti, gelecek tasarımlarına yön verecek yeni "Gran Turismo" modelini görücüye çıkardı... Bugatti'nın Vision Gran Turismo konsepti, 1937 ve 1939 yıllarında "24 Heures du Mans" yarışını kazanan "Bugatti Type 57" model araçtan esinlenilerek tasarlandığı bildiriliyor.

Fuarın en etkileyici 8 konsept otomobili

2. The Citroen Cactus M Concept
Cactus M konsepti Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı. Her türlü arazide kullanıma imkan tanıyan, sportif bir keyif aracı olarak tanımlanan araç oldukça renkli bir tasarıma sahip.

Citroen Cactus M'in iki uzun kapısı kompakt hatlar sağlarken, kapılar, Cactus modelindeki gibi Airbump olarak tasarlanırken ve termo-plastik poliüretan (TPU) kaplamalarıyla aynı konsept dikkati çekiyor.

İlk defa Citroen tarafından geliştirilen ve isim hakkı alınan Airbump aracı şehir içinde oluşabilecek ufak darbelerden koruyor.

Fuarın en etkileyici 8 konsept otomobili

3. The Honda Project 2&4 Concept
Minimalist bir araç olan Project 2&4 hiçbir lükse sahip değil. Üretiminde bol bol karbon fiber kullanılan otomobil pistler için tasarlanmış ve sürücüsü neredeyse aracın dışında oturuyor. Üst ve alt kısımları düzleştirilmiş bir direksiyon simidi sunan kokpit bir de yansıtmalı dijital gösterge paneline sahip.

3.040 mm boya, 1.820 mm genişliğe ve sadece 995 mm yüksekliğe sahip olan otomobil 405 kg ağırlığında. Ortaya konumlandırılmış 1 litre hacimli v4 motor markanın yarış motosikletinden alınırken ünite 215 beygir güç, 118 Nm tork üretiyor.

Fuarın en etkileyici 8 konsept otomobili

4. Mercedes-Benz Concept IAA
"Concept IAA (Concept Intelligent Aerodynamic Automobile)" modeli, dört kapılı coupé görünümündeki iddialı tasarımı ve 0.19 olan Cd değeri ile bir aerodinamik şampiyonu olarak Mercedes-Benz standı ve IAA Frankfurt Otomobil Fuarı'nın en ilgi çekici modelleri arasında yerini aldı.