BIST 9.797
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.457,71

Fakir memurların zengin temsilcileri(!)

Bu memlekette insanlar işe girmek için can atıyor bizimkiler de iş bulmuşlar beğenmiyorlar.

Soruyorum size bu sendikalar bağırıp çağıramadan başka ne iş yapıyorlar acaba? Ben bilmiyorum bilen varsa söylesin.

Bu memlekette insanlar işe girmek için can atıyor bizimkiler de iş bulmuşlar beğenmiyorlar.

Toplu sözleşme yılda bir kez nerdeyse tek taraflı yapılırken, 1 Mayıs’ta da sendikalar meydanlara çıkıyor, yetmiyor birde her yıl Taksim gündeme geliyor, maalesef.

Kanaatim o ki, sendikalar şu an da dertleri çekilmez, bu ülkenin içinden çıkılmaz demokratik kitle örgütleridir. Çünkü toplumda iki kesim insan konuşabiliyor; Milletvekilleri ve Başkanlar. İkisinin ortak özelliği ise seçilmiş olmalarıdır.

Peki nasıl seçiliyorlar birde ona bakalım; eğer bunlar adil bir seçimle gelselerdi ülkemize, şehrimize, evimize huzur gelecekti. Ama hile hurdadan bir huzur/bereket çıkmıyor maalesef.

İlginçtir ikisi de seçmenleri/üyeleri arasına mesafe koyuyor, vekil vekilliği bırakmıyor, sendika başkanı dört elle başkanlığa sarılıyor, malum o konumda nüfuz ve para var.

Ayrıca görevi süresince kayda değer bir hizmet de veremedikleri için o konumu kaybedenler, menopoza girmiş gibi bir hal başlarına geliyor. Çünkü koltukları onlardan bir şey kapmadığı gibi kendileri de o koltuklarıyla değer kazandıklarını sanıyorlar.

Halbuki sendikaların uluslar arası ciddi çalışmaları ve hayata kattığı değerler vardır.

Asıl çalışma alanları;

*Üyelerinin özlük hakları,

*Mesleki olgunlaştırma,

*İş verene rehberlik ve kolaylık,

*Sosyal çalışmalar,

*Toplumsal sorumluluk.

Bu beş alanda faaliyet gösteren sendikalara ne mutlu! Koltuğuna yapışamayan sendikacılara ne mutlu! Üyelerinin duasını alabilen sendikacılara ne mutlu!

Ayrıca Türkiye’nin yakın tarihine baktığımız zaman genellikle sol partilerin iktidarda oluğu durumlarla işçiler daha sıkıntı çekmiş,  vatandaşın huzuru kaçmışken, sağ partiler iktidarda oldukları zaman işçiler daha rahat etmiş, özlük hakları ve ücretlerinde daha çok iyileştirmeler olmuştur.

*Malum 1 Mayıs İşçi Bayramı, AK Parti iktidarında resmi tatil olarak kabul edildi.

Üstelik 1 Mayıs’ta kirli bir politika yapanlar var. Baksanıza “İmam Hatipler kapansın” afişleriyle birileri toplantı meydanına giderken bir başka ilimizde kadın-erkek bir arada soyunuyor, gerekçelerine bakıyorsun üstlerinin aranmasına tepkiymiş, güya.

Arkadaş,

“Üstleriniz aranıyor itiraz ediyorsunuz, aranmıyor niye devlet tedbir almıyor diyorsunuz.”

Bir karar verin artık mızrak çuvala sığmıyor, bu devleti bu iktidarı kabullenin, sol kokan değerler üzerinde iman, edep ve hayaya meydan okumayın, varlığınızı hissettirmek için üstünüzü başınızı soymayın olmaz mı?

Anlayana tabi!