BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Faiz lobisine karşı afiş astı...

Adapazarı’nın Pabuççular Mahallesi’nde, yedi yıldır iş elbiseleri üzerine üretim yapan esnaf İsmail Alişan, işletmesine asmış olduğu afişle ...

Abone ol

Adapazarı’nın Pabuççular Mahallesi’nde, yedi yıldır iş elbiseleri üzerine üretim yapan esnaf İsmail Alişan, işletmesine asmış olduğu afişle dikkatleri üzerine çekti.
İşletmesine Başbakan’ın faiz lobisine karşı vermiş olduğu mücadeleye destek amaçlı astığı afişle dikkatleri çeken Beyazgül İş Elbiseleri İşletme Müdürü İsmail Alişan, çalıştığı bankaların hiçbir gerekçe göstermeden limitlerini kapattıklarını belirterek, “Şimdi bu dükkana asmış olduğumuz afişin sebebi, 7 yıldır oğlumla birlikte ticaret yapıyoruz, yaklaşık 5 yıldır bankalarla çalışıyoruz. Bir bankada 220 bin TL limitimiz vardı, Gezi Parkı olayları başladıktan sonra 220 bin TL’lik limitimiz kapatıldı. Aynı şekilde bir başka bankayla 6-7 yıldır çalışıyoruz. O bankada limitimizi kapattı, aynı zamanda bu geçen Cuma günü 34 bin 500 TL limiti olduğu halde kredi kartımızda işlem yapmak istedik, kredi kartımızın limitini kapattığını gördük. Banka müdürüne sorduğumuzda genel merkez tarafından limitimizin kapatıldığını söyledi. Ben geçmiş dönemlerde yüzde yüz elli, yüzde 200 faizleri görmüş bir iş adamıyım.”
Bankaların almış oldukları faizlerin kendilerini doyurmadıklarını söyleyen ve 11 yıldır Başbakan’ın iyi politikasından dolayı desteklediğini söyleyen Alişan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bankalar şimdi tüccarlarımıza, iş adamlarımıza çek karşılığı yüzde 1 ile yüzde 1,15’ten çek karşılığı bir limit açıyor. Geçmişte yüzde 50, yüzde 60, yüzde 70, yüzde 200, yüzde 300 faiz krizlerine alışık oldukları için bankaları şimdi aldıkları faizler gözlerini doyurmuyor. Sayın Başbakanımızın ekonomik politikasını destekliyorum.”
Sanayi, işadamı ve esnafa düşük faizlerin çok güzel katkı sağladığını ve işletmesine astığı afişin amacının ülkemizde kargaşa çıkartmak isteyenlere karşı birlik ve beraberlik mesajı vererek, Başbakan’a da destek mesajı olduğunu söyledi.
İsmail Alişan, konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “Hakikaten sanayicimize, iş adamımıza, esnafa bu düşük faizler çok güzel katkı sağlıyor. Müşterilerinden topladıkları çeki bankaya veriyor ve bunun karşılığında nakit kredi kullanıyor. Ama bankalar işte böyle düşük faizleri sevmiyor. Yürütmüş olduğu düzgün ekonomik politikadan dolayı rahatsız olan kesimlerin, Başbakan’a karşı yapılmış bir operasyon olduğu kanaatindeyim ve bunu bizzat yaşayanlardanım" dedi.
Alişan, Sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanına destek vermek amacıyla böyle bir afiş asmayı tercih ettiğini ve bununla birlikte binlerce insandan tebrik aldığını söyledi.
AK Partili olmadığını ve bunu sadece ülkeyi düzgün yöneten Başbakan’a bir destek amaçlı astığını anlatan Alişan, şöyle konuştu: “Ben muhafazakarım. Bunu sadece ülkemizi düzgün yöneten Başbakanımıza bir destek olsun amacı ile astım bunun dışında başka bir amacım söz konusu değil. Bunun yanı sıra bazı bankacılardan da destek geldi asmış olduğum afişle ilgili”

ESNAF DESTEK VERDİ
Çevre esnafından Batıkan Gazoz, asılan afişte yazılı olanları desteklediğini söyleyerek “Esnaf abimizin yapmış olduğu afişi canı gönülden destekliyoruz. Başbakanımıza bu kararlı davranışından dolayı teşekkür ediyoruz. İsmail abimizin haksız yere kredisini kestiği bankaları kınıyoruz. Esnaf abimizin gösterdiği hassasiyetten dolayı kendisine ve Başbakanımıza bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Esnaf Özcan Çiftçi ise, “Abimiz bu konuda haksızlığa uğramış olduğu için üzülüyoruz. Açtığı pankarta saygı duyuyor destekliyoruz. Bankaların uygulamış olduğu yanlış konuları şiddetle kınıyoruz."
(İHA)