BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Facebook'un internette etkisi azaldı

Facebook'un internette etkisi azaldı

Facebook, 2 milyar aylık aktif kullanıcısıyla gerçek bir sosyal medya devi olmuş durumda.

Facebook'un internette etkisi azaldı

Facebook, 2 milyar aylık aktif kullanıcısıyla gerçek bir sosyal medya devi olmuş durumda. Fakat sosyal medya devi, internetteki gücünü günden güne kaybetmeye başladı. Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook’un mali anlamda olmasa da internet üzerindeki gücünde bir düşüş olduğu gerçek. Peki nasıl olur da kısa süre önce aylık 2 milyar aktif kullanıcıya ulaştığını açıklayan Facebook, internetteki gücünü kaybeder? Bu sorunun yanıtını BBC editörü Amol Rajan, 8 maddede açıklamaya çalışıyor.

Facebook'un internette etkisi azaldı

Kullanıcı Sayısının Azalması; Facebook son kazanç toplantısında, mevcut olduğu en büyük iki piyasa olan ABD ve Kanada’da kurulduğu günden bu yana ilk kez günlük aktif kullanıcı sayısının azaldığını açıklandı. Sayı yalnızca 185 milyondan 184 milyona düşmüştü, fakat 14 yıllık platformda ilk kez düşüş yaşanması, Mark için işlerin iyi gitmediğinin bir göstergesi.

Facebook'un internette etkisi azaldı

Kullanım Süresinin Azalması; Facebook yalnızca kullanıcı kaybetmiyor, ayrıca mevcut kullanıcılar da platformda daha az vakit harcamaya başladılar. Facebook, son gerçekleştirdiği açıklamada site içi trafiğin günlük 50 milyon saat azaldığını açıklamıştı. Gelirlerini aktif kullanıcılardan elde ettiğini düşünürsek bu şirket çok önemli bir kayıp.

Facebook'un internette etkisi azaldı

Reklamverenlerin Sosyal Medyadan Çekilmesi; Sosyal medya artık kontrolden çıkmış durumda. Hal böyle olunca da reklamverenler sosyal medyadan geri çekilmeye başladı. Geçtiğimiz hafta Unilever Pazarlama Kurulu Başkanı Keith Weed, sosyal medyadaki tüketici güveninin azaldığını söyleyerek Facebook’tan ve Google’dan da çekilmeyi düşündüklerini açıklamıştı. Bu durum Facebook’un ciddi gelir kayıpları yaşamasına neden olacak.