BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Facebook kurucusundan itiraf: Başarısız olduk

Facebook kurucusundan itiraf: Başarısız olduk

Dünyanın en popüler sosyal medya mecrası ve hatta mecralarının sahibi, her gün milyarlarca mesajın gönderildiği WhatsApp’ın üst şirketi, reklam ve toplumsal algı yönetimi devi Facebook, 14 yaşına girdi.

Facebook kurucusundan itiraf: Başarısız olduk

Sosyal medya devi Facebook, artık dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden ve reklam devlerinden birisi. Fakat büyük olan her şeyin sıradanlaştığı dünyada skandallardan payını alıyor. Kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, üzerine düşeni yapıp hataları kabul ettiği bir mesaj yayınladı.

Facebook kurucusundan itiraf: Başarısız olduk

Dünyanın en popüler sosyal medya mecrası ve hatta mecralarının sahibi, her gün milyarlarca mesajın gönderildiği WhatsApp’ın üst şirketi, reklam ve toplumsal algı yönetimi devi Facebook, 14 yaşına girdi. 2025 yılının, Facebook kurulduğu 2004’ten daha yakın olması gerçeği ile soğuk bir duş aldığımız şu günlerde, duygularımız bile dijitalleşiyor. Hayatımızın büyük kısmını ekranlara bağlamamıza neden olan Facebook, sunduğu hizmetlerin saptırılmasından dolayı son 3-4 yıldır feci krizler atlattı. En son 2016 ABD Başkanlık seçimleri öncesinde, ırkçılık, bireysel silahlanma ve diğer kutuplaştırıcı söylemlerin yayılmasına, Rus destekli aktörlerin Trump’ı destekleyen reklamlar yayınlamasına izin veren dev şirketin otoritesi tartışılıyor.

Facebook kurucusundan itiraf: Başarısız olduk

Hata üstüne hata yapan Facebook, okyanusları dolduran sular kadar büyük itibarını buharlaştırmaya devam ediyor. Şu anda kurucusu olduğu platformun CEO’luğunu üstlenen Mark Zuckerberg, kişisel profilinden yayınladığı bir mesajla adeta sorgu odasında köşeye sıkışmış bir sanık gibi itiraflarda bulundu: “Harvard’daki yurt odasından nerelere geldiğimizi ve ne kadar daha ileriye gideceğimizi düşünmek istiyorum”

Facebook kurucusundan itiraf: Başarısız olduk

19 yaşındayken kurduğu Facebook hakkında samimi ifadelerde bulunan Zuck, büyük işletmelerin patronlarında görmeye alışık olmadığımız bir alçak gönüllülükle konuşuyor. Yıllar boyunca yaptıklarını itiraf ettiği yazısında, “onlarca teknik hata ve sayısız kötü anlaşmaya” dikkat çeken Zuckerberg, ayrıca yanlış kişilere güvendiğini ve yetenekli insanlara yanlış roller verdiğini söylüyor. Önemli trendleri takip edemediğini ve önemli insanlara karşı oldukça yavaş aksiyon aldığını dile getiren Zuckerberg, hatta başarısız olan bir ürünü piyasaya sunduklarından dahi yakınıyor.