BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Erkeklerde derin duygular yaşayabiliyor!

Erkeklerde derin duygular yaşayabiliyor!

Aktüel kadın okurlarına sesleniyor: erkek beynini çözdüm sanmayın. bir erkeğin ömrü boyunca üç ayrı beyin devreye giriyor. çözdüm sandığınız bu üçünden sadece biri.dr. louann brizendine tüm dünyada milyonlar satan “kadın beyni” kitabından sonra şimdi de “erkek beyni”ni yazdı. sanılanın aksine...

Erkeklerde derin duygular yaşayabiliyor!

Aktüel Kadın okurlarına sesleniyor: Erkek beynini çözdüm sanmayın. Bir erkeğin ömrü boyunca üç ayrı beyin devreye giriyor. Çözdüm sandığınız bu üçünden sadece biri.

Dr. Louann Brizendine tüm dünyada milyonlar satan “Kadın Beyni” kitabından sonra şimdi de “Erkek Beyni”ni yazdı. Sanılanın aksine erkek beyni sadece sekse odaklı değilmiş; evli, baba veya olgun olunca değişiyormuş. İşte erkek beyninin haritası ve ünlülerin yorumları…

Erkeklerde derin duygular yaşayabiliyor!

Binyıllardır bir türlü anlaşamayan iki cins: Kadın ve erkek! Buna rağmen binyıllardır aşk yaşayan, biri bitince bir sonraki aşka hayır demeyen, evlenen, boşansa da yeniden evlenen, yani her hâlükârda anlaşmakta ısrar eden iki cins… Evladiyelik soru “Kadınlar ne ister?” elbette “erkekler ne ister” şeklinde de formüle edilebilir.

Erkeklerde derin duygular yaşayabiliyor!

Bu sorulara cevap arayan, diğer cinsi tanımak konusuna yıllardır kafa yoran Louann Brizendine yeni kitabı “The Male Brain”de (Erkek Beyni) erkeği tanımak isteyen herkese sesleniyor: “Hiçbir şey sandığınız gibi değil!” Yale ve Berkeley Üniversitelerinde eğitim gören, şu anda California Üniversitesi’nde nöropsikiyatristlik yapan Brizendine, erkek beynine dair varsayımlarımızın çok da gerçeği yansıtmadığını iddia ediyor.

Erkeklerde derin duygular yaşayabiliyor!

Örneğin erkeklerin temel amaçlarının seks, güç ve iktidar olduğu söylenir. Erkek beyninde bu amaçlara hizmet eden devreler mevcut, ancak erkeklerin beyinlerini bu yönde geliştirmelerinin asıl sebebi toplumsal beklentiler. Örneğin genç erkekler ergenliğe dek aslında kızlar kadar duygusal, ancak sosyal baskılar ve ailenin “erkek güçlü olur” veya “erkek adam ağlamaz” gibi mesajları beyinlerinde duyguları yöneten devreleri kapatmalarına ve geliştirmemelerine sebep oluyor.