BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Eriğin şaşırtan faydaları

Eriğin şaşırtan faydaları

Eriğin faydaları ve yararları nelerdir. Özellikle kalın bağırsak sorunu yaşayanlar, hemoroit rahatsızlığı olanlar ve kabızlık çekenlere erik tavsiye edilir. Adet düzenleyici etkisi vardır. Kalp ve tansiyona iyi gelir

Eriğin şaşırtan faydaları

Eriğin faydalarını biliyor musunuz? Erik ağacı çeşitli toprak tipinde yetişebilmesine rağmen sıcak, nemli iklim şartlarında ve derin topraklarda daha verimli olmaktadır. Eriğin Anavatanı Anadolu olarak bilinmektedir. Dünyanın çeşitli bölgelerine yayılmış ve adapte olmuştur. 2000'e yakın çeşidi vardır. Eriğin faydaları ise inanılmazdır. İşte eriğin yararları;

Eriğin şaşırtan faydaları

Türkiye yaklaşık 200 çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de yetişen başlıca erik çeşitleri; can, santa roja, red kennen, köstendil, karagöynük, üryani'dir. Erikte; potasyum, magnezyum, karbonhidrat, fosfor, sodyum, demir, lif ve Vitamin A, B1, B2, B3, B6, C, E bulunmaktadır.

Eriğin şaşırtan faydaları

ERİĞİN FAYDALARI :İdrar söktürücü ve terletici özelliği vardır. Zihin ve beden yorgunluğunu giderici enerji verici özelliği vardır. Kansızlığa iyi gelir.

Eriğin şaşırtan faydaları

Vücuttan toksinleri atmaya yardımcı olur. Adet düzenleyici etkisi vardır. Östrojen hormonunu dengede tutmaya yardımcı olur. Antioksidan özelliği vardır. Böbrek için faydalıdır.