BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,11
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Cameron'a 3 bin yıl mesajı

Cumhurbaşkanı, İngiltere Başbakanı Cameron'un Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili sözlerine cevap verdi. Erdoğan, AB'nin Türkiye'ye yönelik tutumunun ise İslamifobik olduğunu söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin Türkiye'ye karşı takındığı tavrın İslamifobik olduğunu söyledi. AB üyeliği için Türkiye'ye 3 bin yıl süre verenlerin İngiltere'de 3 gün bile dayanamadığını ifade eden Erdoğan, mülteciler konusunda AB ülkelerinin takındığı tavrı ise eleştirdi.

Erdoğan, İstanbul'da TÜMSİAD'ın iftarında konuştu. Tüm dünyada ekonomik anlamda bir daralma olduğunu, Türkiye'nin de bundan etkilendiğini söyleyen Erdoğan, gizli ya da açık Türkiye'ye karşı

İngiltere ne dedi? 3 bin yıl Türkiye AB'ye giremez. Ne oldu bakın, 3 gün bile dayanamadınız.

ekonomik savaş ilan edenlerin hedefinin Türkiye'ye diz çöktürmek olduğunu, bunu başaramayacaklarını ifade etti. Erdoğan şöyle konuştu:

"İhracatla ilgili ümit verici gelişmeler olduğunu biliyoruz. Turizm, bu dönemi bir parça kayıpla atlatsa da önümüzdeki dönem bunun kapanacağına eminiz. Yaşadığımız mağduriyetleri, inşallah yeni Türkiye'nin doğum sancıları olarak görüyorum. Türkiye, ilk çeyrekte tüm AB ülkelerinde ilk sıraya yükseldi. Her şeye rağmen bir numara oldu. Burada söylüyorum. Bizim için asıl tehlike, bunlara kapılıp 2071 vizyonumuzdan uzaklaşmış olmaktır. 

"BU YIL AÇILIŞLARIN YILI OLACAK"

Ayın 30'unda inşallah Osman Gazi Köprüsü'nü hizmete açacağız. Nereden nereye... Artık körfezi dolaşmak yok. Bitmedi. 26 Ağustos'ta bu kez Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü hizmete açacağız. Bu yıl inşallah açılışlar yılı olacak.

Boğazın altından geçecek olar Avrasya Tüneli'ni de hizmete açacağız. Marmaray'dan sonra, biraz daha güneyinden artık araçlarımızla da Boğaz'ın altından geçeceğiz. 

CAMERON'A TÜRKİYE MESAJI

Biz de referandumla ilgili sonucun "evet" olmasını bekliyorduk. Bu kararı, yeni dönemin başlangıcı olarak görüyorum.

AB'nin bizimle mukayese edilmeyecek ülkeleri üyeliği kabul etmesi, Türkiye'ye uygulanan çifte standardı gizlenemeyecek hale getirdi. Bizi 53 yıldır kapılarında beklettiler, hala bekletiyorlar. Gerekçeniz ne?

Bir zamanlar bir Fransız bakan bir toplantıda, bize Türkiye'nin Müslüman olduğu için birliğe alınmadığını söyledi. Peki bunca yıl geçti bize başından söyleseydiniz de bizi oyalamasaydınız. Peki neden NATO'ya aldığını sorduğumuzda "orada bir yanlış oldu" cevabını verdiler.

Yahu alacaksınız buyurun diyelim. Almayacaksanız söyleyin bizi de yormayın kendiniz de yorulmayın. Hep aldattılar. İngiltere ne dedi? 3 bin yıl Türkiye AB'ye giremez. Ne oldu bakın, 3 gün bile dayanamadınız.

Göçmenler konusundaki yaklaşımları AB'nin tutarlılığını açıkça gözler önüne sermiştir. Şu anda Türkiye'ye yapılan uygulama İslamafobitiktir. Bu yüzden bizi almıyorlar."