BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
GÜNCEL

Erdoğan'dan Almanya'daki Türklere flaş çağrı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın gündeminde Almanya'daki seçimler vardı.

ALMANYA'da yaşanan gurbetçi Türklere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çağrı geldi. Seçim arefesinde olan Almanya'da Türkiye'nin sürekli seçim malzemesi olarak kullanılmasını eleştiren Erdoğan, gurbetçilere Türkiye karşıtı politika yürüten partilere "Sakın oy vermeyin" diye seslendi.

'Almanya neyi konuşuyor? Seçim için adeta Türkiye'yi ne kadar hırpalarsak o kadar oy alırız derdine düşmüşler. Ben de Almanya'daki bütün soydaşlarıma diyorum ki; sakın bir yanlışa düşüp bunları desteklemeyin. Ne Hrıstiyan Demokratları ne SPD'yi ne Yeşiller'i... Bunların hepsi Türkiye düşmanıdır. Türkiye düşmanı olmayan partilere gerekli desteği verin. Bu Almanya'da yaşayan vatandaşlarımın onur mücadelesidir.

1 milyona yakın oy kullanacak Türk seçmen var. Türkiye'ye saldıran siyasi partilere karşı sandıkta gerekli dersi vermeleri gerekir diye düşünüyorum. AB ülkeleriyle bir kavganın içerisinde olmadık.'

Sitene Ekle