BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.442,01

En ilginç Guinness rekorları

En ilginç Guinness rekorları

En hızlı görme engelligörme engelli sanatçı metin şentürk, guinness rekorlar kitabı'ndan bir heyetin gözetiminde, otomobille "'dünya görme engelliler sürat rekoru" nu kırma denemesini gerçekleştirdi. şentürk, 2005'te ingiliz mike newman'ın saatte 268 kilometrelik rekorunu 292 kilometreye çıkardı....

En ilginç Guinness rekorları

60 saat baş aşağı asılı durma rekorunu kırdı

Amerikalı sihirbaz David Blaine, ABD'nin New York kentinde bulunan Central Park'ta yaptığı 60 saat baş aşağı asılı durma rekor denemesini başarıyla tamamladı.

En ilginç Guinness rekorları

İskambil kağıtlarından yapılan dünyanın en büyük evi

Dünyada Cardstacker, olarak tanınan Bryan Berg, ABD'de oyun kartlarından dünyanın en büyük evini yaparak, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Çin'de bulunan Makao isimli oteli ve Sands Macao isimli kumarhaneyi kartlarla inşa eden Bryan Berg, eser için 44 gün uğraşarak toplam 218 bin 792 kart kullandı. Hiç yapıştırıcı kullanmayan ve her seferinde yeni bir rekora imza atan Berg, Las Vegas pasajında sergilendi. Modelin ağırlığı 44 taş agırlığında boyu ise 10 metre. Berg Bryan yaptığı eserin tarihin en büyük projesi olduğunu, bunun gerçekten çok zor ve büyük bir inşaat olduğunu, aynı zamanda iskambil kağıtlarının birbirini desteklemesi gerektiğini vurguladı.

En ilginç Guinness rekorları

Buz küplerinin içinde en uzun süre kalma rekoru

Çin'in kuzeydoğusunda bulunan Heylongciang eyaletinde 43 yaşında bir adam, buz küplerinin içinde 112 dakika kalarak dünya rekoru kırdı ve Guinness rekorlar kitabına girdi.

En ilginç Guinness rekorları

Rekor için soyundular

Avustralya'nın Sidney kentinde ilginç bir rekor denemesi gerçekleşti. 200'den fazla Avustralyalı dünyanın en geniş katılımlı mayolu geçit törenini gerçekleştirerek rekor kırmak için mayolarını giyerek kendilerini sokaklara attı.