BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,32

En ilginç Guinness rekorları

En ilginç Guinness rekorları

En hızlı görme engelligörme engelli sanatçı metin şentürk, guinness rekorlar kitabı'ndan bir heyetin gözetiminde, otomobille "'dünya görme engelliler sürat rekoru" nu kırma denemesini gerçekleştirdi. şentürk, 2005'te ingiliz mike newman'ın saatte 268 kilometrelik rekorunu 292 kilometreye çıkardı....

En ilginç Guinness rekorları

En hızlı görme engelli

Görme engelli sanatçı Metin Şentürk, Guinness Rekorlar Kitabı'ndan bir heyetin gözetiminde, otomobille "'Dünya Görme Engelliler Sürat Rekoru" nu kırma denemesini gerçekleştirdi. Şentürk, 2005'te İngiliz Mike Newman'ın saatte 268 kilometrelik rekorunu 292 kilometreye çıkardı. Balıklıgöl'de dua ederek Şanlıurfa GAP Havaalanı'na giden sanatçının rekor denemesi, aracının içine yerleştirilen kameralarla saniye saniye kaydedildi. Şentürk alanda araç kullanırken helikopterdeki kameralar kayıt yaptı.

303 KM'Yİ GÖRDÜ!
Rekor deneme sonrası konuşan Şentürk, "Antrenörüm Volkan benim gözlerim oldu. Çok inanılmaz bir duygu" dedi. Rekoru bundan sonra kimseye bırakmayacağını belirten sanatçı "Tek rakibim Türk Hava Yolları, diyordum ama artık onlar da çok yavaş kalabilir" diye konuştu. Şentürk, ekip arkadaşları ve eşine sarılarak başarısını kutlarken, gözyaşlarını tutamadı. Guinness yetkilisi Aleksandr Vypirailenko da rekoru onadı. Şentürk'ün antrenörü Volkan Işık ise otomobilin süratinin 315 kilometreye kadar ulaştığını belirterek, "Ama uydudan gelen sinyalle 303'lere kadar çıkmıştır. 292 ile 'ortalama hız' rekorunu kırdığı gibi maksimum hız rekorunu da geçmeyi başarmıştır" dedi.

En ilginç Guinness rekorları

Su altında 135 saat kaldı

Beylikdüzü Sualtı Sporları Kulübü Başkanı dalgıç Cem Karabay, su altında 135 saat kalarak, "Scuba ile su altında en uzun süre yaşama dünya rekoru"nu kırdı.

En ilginç Guinness rekorları

Piercing rekoru

Brezilyalı Elaine Davidson rekorlar kitabına girmek için vücuduna tam 1903 piercing yaptırdı. Genç kadın bu haliyle bir büyücü görünümüne bürünmekle kalmadı, serçe parmağını sokacak büyüklükte dilinde delik açmayı da ihmal etmedi.

En ilginç Guinness rekorları

1.5 ton ağırlığındaki bir aracı çekti

Bir Çinli olan Dong Changsheng 26 Eylül 2006 tarihinde 1.5 ton ağırlığındaki bir aracı sadece alt göz kapaklarına yerleştirilmiş özel bir kanca sistemi ile 1 cm. çekmeyi başardı. Dong bu rekora 'chi-kong' adı verilen özel bir antrenman ile hazırlandı.