BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Eğer İsrail bu gemiye de müdahale ederse!

Gazze’ye insani yardım taşıyan ve içinde 15 İrlandalı gönüllünün bulunduğu gemiden mesaj var!

Abone ol

Gazze’ye insani yardım taşıyan ve içinde 15 İrlandalı gönüllünün bulunduğu "Rachel Corrie" adlı geminin mürettebatının, İsrail askerlerinin müdahalesi halinde direniş göstermeyeceği açıklandı.

"İrlanda-Filistin Dayanışma Kampanyası" adlı örgütün sözcüsü Kevin Squires, AFP’ye yaptığı açıklamada, 1976 yılında Nobel Barış Ödülüne layık görülen Kuzey İrlandalı Mairead Maguire ile eski BM yetkilisi Denis Halliday’in de bulunduğu "MV Rachel Corrie"nin günde yaklaşık 200 deniz mili ilerlediğini söyledi.

Squires, "Dolayısıyla cumartesi ulaşmayı düşünüyorlar. Sanırım oraya gününde varmak istiyorlar, bu durumda belki hızlanır belki de yavaşlarlar" dedi.

İsrail’in müdahale etmesi halinde yolcu ve mürettebatın nasıl hareket edeceğinin sorulması üzerine de sözcü, "Oturacaklar ve kollarını kaldırmayacaklar. Oturacaklar ve gözaltına alınmaya izin verecekler" yanıtını verdi.

İrlanda hükümeti, dün İsrail’i geminin geçişine izin vermeye çağırmış, olası müdahale durumunda İsrail hükümetinin "çok ciddi sonuçlarla karşılaşacağı" uyarısında bulunmuştu.

Gemide 750 ton kadar yardım malzemesi bulunuyor. Malzemeler arasında çimentonun da yer almasının ise sorun çıkarmasından endişe ediliyor.