BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.438,47

Dünyanın en yaşanası 10 ülkesi

Dünyanın en yaşanası 10 ülkesi

Herkesin doğduğu ve büyüdüğü yer kendisi için farklı bir anlam taşır ve bir başka güzel gelir.

Dünyanın en yaşanası 10 ülkesi

Herkesin doğduğu ve büyüdüğü yer kendisi için farklı bir anlam taşır ve bir başka güzel gelir. Ancak bu durumu göz ardı ettiğimizde sunduğu sosyal olanaklar ve yaşam standartlarıyla bazı ülkeler gerçekten yaşamak için en iyileri. KANADA:İnsanlarının kibarlığıyla bazen alay konusu olsa da, sunduğu sosyal yaşam olanakları sayesinde Kanada birçok kişinin yerleşmeyi düşündüğü yerlerin başında yer alıyor. Bu ülke eğitim açısından en üst sıralarda yer alıyor.

Dünyanın en yaşanası 10 ülkesi

Birleşmiş Milletler kısa bir süre önce, insanların uzun ve sağlıklı bir şekilde yaşadığı ülkeleri gösteren İnsani Gelişme Raporunu yayınladı. Bu rapordaki ülkeler yaşam beklentisi, eğitim, cinsiyet eşitliği ve finansal servet gibi kategorilere göre listelendi. İsterseniz lafı fazla uzatmadan dünyanın en yaşanılabilir 10 ülkesine geçelim İZLANDA: İzlanda’daki insanların ömürleri ortalama 82.7 yıl sürüyor ve ülkedeki kişilerin yaşamdan beklentileri çok yüksek.

Dünyanın en yaşanası 10 ülkesi

BM’nin raporuna göre dünya son dönemde yaşamak için daha iyi bir yer haline geliyor. 800 milyon insan hala açlıkla boğuşuyor olsa da, son 25 yılda 1 milyardan fazla insan aşırı yoksulluktan orta seviye gelir düzeyine yükseldi. İRLANDA: İrlanda’da suç oranları oldukça düşük, son paylaşılan bilgilere göre cinayet oranı 100 bin kişide 1.1 düzeyinde.

Dünyanın en yaşanası 10 ülkesi

Herkesin doğduğu ve büyüdüğü yer kendisi için farklı bir anlam taşır ve bir başka güzel gelir. Ancak bu durumu göz ardı ettiğimizde sunduğu sosyal olanaklar ve yaşam standartlarıyla bazı ülkeler gerçekten yaşamak için en iyileri. HOLLANDA: Hollanda’nın tek eksisi düşük oranda bir gelir eşitsizliği olması bunun dışında bu ülkede muhteşem bir yaşam sürebilirsiniz.