BIST 9.767
DOLAR 32,59
EURO 35,02
ALTIN 2.457,43

Dünyanın en değerli otomobil markaları

Dünyanın en değerli otomobil markaları

Günümüz otomotiv firmaları ortaya çıkardıkları sıra dışı tasarımları gerekse şaşalı sloganları ile üst düzey bir savaşın içindeler! Sizin için dünyanın en değerli 10 otomobil markasını düzenledik. İşte o otomobil markaları...

Dünyanın en değerli otomobil markaları

Günümüz otomotiv firmaları hem yarattıkları canavarlarla hem şaşalı sloganlarıyla hem de kaliteleriyle üst düzey bir savaşın içerisindeler. Elektrikli otomobillerin üretilmesi ve otomotiv teknolojisinin gelişimiyle daha da kızışan bu savaşta yer alan küçük firmalar varlıklarını yitirirken, bilindik otomotiv devlerinin birçoğu ise daha da kendilerini ve bütçelerini geliştirerek sektöre damgalarını vurmayı başarıyorlar. Yenilikçi özelliklerle donatılmış birbirinden etkileyici arabalara imza atan bu otomotiv firmaları 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda karşımıza çıkan en iyi arabalar gibi çeşitli fuarlarda yer alan müthiş güzelliklerle birbirlerine gözdağı vermekten de geri kalmıyorlar.

Dünyanın en değerli otomobil markaları

Elbette ki, oluşturdukları modellerin motor ömürlerine, kullanım kolaylıklarına, rahatlıklarına, yol tutuşlarına, görünüm özelliklerine ve daha birçok tasarımsal ya da teknik yeterliliklerine bağlı olarak yılın üreticisi ya da yılın markası olarak kendilerini dünyaya kanıtlıyor. Bu durum neredeyse her yıl değişiklik gösteriyor olsa da, tercih edilen bazı köklü markaların listedeki yerleri sabit kalabiliyor. Şimdi dilerseniz dünyanın en değerli otomotiv markalarının hangileri olduklarına bir göz atalım.

Dünyanın en değerli otomobil markaları

10- RENAULT 9.01 Milyar Dolar “Değişimi Yönet” sloganıyla etkileyici modellere imza atan Fransız otomobil üreticisi Renault, 1899 yılından beri Avrupa’nın en büyük otomotiv markalarından biri haline geldi. Her türden motorlu araca imza atan bu güçlü marka Nissan ile bir ortaklığa imza attı ve bu Japon otomotiv firmasının %43.4’lük hissesini satın aldı. 2011 yılı tam anlamıyla Renault firmasının yılıydı. Volkswagen ve PSA’nın ardından Avrupa’nın en büyüklerinen biri olmuştu. Takvim yaprakları 2013 yılını gösterdiğinde dünya çapında 2.6 milyon aracını müşterileriyle buluşturan Renault’un değeri tamı tamına 9.01 milyar dolar. Renault’un ilklerle dolu başarı hikayesine buradan ulaşabilirsiniz.

Dünyanın en değerli otomobil markaları

9- PORSCHE 11.37 Milyar Yalnızca 25 adet üretilen Porsche 911 Carrera GTS gibi efsanevi modellere imza atarak, “Porsche, Onun Yeri Doldurulamaz” sloganını bizlere yaşatmayı başaran bu Alman devi, yüksek performanslı, spor, süper, hiper, SUV ve sedan otomobillerle aklımızı başımızdan almayı başarıyor. Stuttgart merkezli bu ünlü marka, bir başka Alman devi olan Volkswagen tarafından satın alındı. 1931 yılında kurulan bu otomotiv firması 1960’lı yıllardan tanınmaya başladı ve daha sonrasında ise dünyanın en ünlü araba üreticilerinden biri haline geldi. Şimdi ise 11.37 milyar dolarlık değeriyle, dünyanın en değerli otomotiv firmalarından biri olarak karşımıza geliyor.