BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,58

Dünyanın açıklanamayan sırları

Dünyanın açıklanamayan sırları

Yeryüzünde bilimin hala açıklayamadığı, bazılarına göre ise örtbas edilen tarihi gizemler akıl karıştırıyor. işte o gizemler;

Dünyanın açıklanamayan sırları

PİRİ REİS’İN HARİTASI

Harita, Doğu Avrupa'yı ve Kuzey Afrika'yı tamamıyla doğru bir biçimde gösterir. Amerika kıtası henüz keşfedilmeden önce Piri Reis, haritasında Güney Amerika kıyılarını da tanınabilir bir biçimde göstermiştir. Bilimadamları Piri Reis´in çizdiği haritada yer alan Antarktika kıtasında milattan önce yaşamış bir uygarlığın izlerini de doğruladılar. Haritanın geçmişin teknolojisiyle bu denli muntazam çizilmiş olması bir sır olarak karşımıza çıkıyor.

Dünyanın açıklanamayan sırları

DROPA TAŞLARI

1938'de bir mağaranın tabanında yüzlerce taş disk bulundu. Disklerin yaşı 10.000 – 12.000 idi. Her diskin çapı 22,7 cm ve kalınlığı 2 cm idi. Her birinin ortası delikti ve gövdelerine kazınmış sarmal oyuklar ve hiyeroglifler vardı. Hiyerogliflerde, dünya dışından gelen ve buradaki dağlarda kaza geçiren uzay gemilerinden bahsediyordu. Uzay gemileri, kendilerini Dropa diye adlandıran insanlar tarafından kullanılıyordu. Dropa diskleri üzerindeki hiyerogliflerin okunmasının ardından ortadan kayboldu.

Dünyanın açıklanamayan sırları

NAZCA'DAKİ DEV ŞEKİLLER

Peru'nun Nazca çölünde yer alan ve yüksekten bakılmadıkça çizilmesi imkansız gibi görünen kilometrelerce uzunluktaki şekillerin yaşı İnka uygarlığından eskidir.
Figürler arasında ok işareti, düz çizgi, üçgen, sarmal, kuş, maymun, köpek, örümcek, astronot ve çiçek figürleri yer alır. Bu şekilleri yerden görmek mümkün değildir. Peki ama antik çağın ilkel insanları, ne çizdiklerini bile göremeden ve çizimlerinde hata yapmadan bu kadar muntazam şekilleri nasıl çizmişlerdir?

Dünyanın açıklanamayan sırları

ZAMANIN DIŞINDAN GELEN METAL OBJELER

Bu metal objeleri kimin yaptığını boş verin, bunlar yapıldığı sırada, yani 65 milyon yıl önce yeryüzünde insan dahi bulunmuyordu. Öyleyse bilim, Fransa'da bulunan 65 milyon yıllık metal parçalı aletlere nasıl bir açıklama getirebilir? Mesela yukarıdaki demirden yapılmış çekiç gibi…