BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,12
DÜNYA

Dunford'dan YPG açıklaması: Türkiye ile ilişkileri bozmamak, kilit unsurlarından biri

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, Türkiye’nin tepkilerine karşın içinde YPG güçlerini de barındıran Suriye Demokratik Güçleri’ni (SDG) ağır silahlarla donatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

YPD'ye verilen silahların kimin eline geçtiğini ve nerede kullanıldığının çok sıkı denetleneceğini belirten Dunford, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'in önümüzdeki hafta Avrupa'da Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile görüşeceğini ve Mattis'in geçen perşembe günü de Işık'a SDG'ye sağlanan silahlarla ilgili ayrıntılı bir mektup yolladığını söyledi.

Washington’da Ulusal Basın Kulübünün öğle yemeğine katılan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dunford, SDG'ye verilen silahlar ile ilgili ‘Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü Kürt gruplara binlerce hafif ve ağır silah veriyor. Bu silahların DEAŞ ile mücadeleden sonra, 65 yıllık NATO ortağınıza dönmeyeceğini nasıl garanti ediyorsunuz?' sorusuna verdiği yanıtta ABD'nin NATO müttefiki ve ortağı Türkiye ile stratejik ilişkilerini sürdürmeye odaklanmış olduğunu söyledi.

Sitene Ekle