BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

DTP iki soruyla vurdu

DTP AK Parti'ye destek çıktı. Ancak sitemi de vardı. DTP'li Türk şimdi sesini çıkaranlara iki soru sordu.

Abone ol

DTP Grup Başkanvekili Ahmet Türk hakkında kapatılma davası açılan AK Parti'ye destek çıktı. Buna karşın DTP hakkında kapatılma davası açılıdığında ses çıkarmayan AK Partililere şu iki soruyu sordu:

"Sen sadece kendine mi müslümansın? Sen sadece kendine mi demokratsın? Bunun yanıtını vermek zorundasın.".

DTP Grup Başkanvekili Ahmet Türk partisinin grup toplantısında konuştu. MHP'nin parti kapatmayı zorlaştıran ancak DTP'yi devre dışı bırakan önerisine kızan Türk, demokrasinin bir gün onlara da lazım olacağını söyledi.

''DAVAYI, DEMOKRASİ AYIBI OLARAK GÖRÜYORUZ''

AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla Türkiye'nin gündeminin değiştirildiğini belirten DTP Grup Başkanı Türk, şunları söyledi:

''Hakkında kapatma davası açılan bir parti ve siyaset yasağı istenen partililer olarak bizler, AKP hakkında açılan bu kapatma davasını demokrasi ayıbı olarak görüyoruz. Bu ülkede her siyasi parti şiddete başvurmamak koşuluyla her görüşü ifade edebilmeli. Zaten birbirinden farklı partilerin olmasının anlamı da budur. Her şeyden önce farklılıklara tahammül gerekir. Her düşüncenin, her siyasi görüşün önüne engel, set oluşturulacaksa bu, ülkeyi geliştirmeyeceği gibi, sorunların çözüm aracı olan siyaseti de devre dışına iter. Gerek partimiz DTP gerekse de AKP hakkında açılan kapatma davası, sivil siyaset alanının daraltılması çabasının bir ürünüdür. Atanmışlardan oluşan elit-bürokratik yapı, İttihat ve Terakki yönetiminden bugüne kadar, kendisini hep bu ülkenin sahibi olarak görmüş ve siviller, seçilmişler üzerinde bir vesayet oluşturmuştur.''

DTP'YE SES ÇIKARMADILAR

Partimiz hakkında kapatma davası açıldığında sesi çıkmayanlar şimdi demokrasi havarisi kesiliyor. Sanki yüzde 47 oy alan bir parti kapatılamaz, ancak yüzde 5 oy alan bir kapatılabilir. Böyle bir şey olabilir mi? Ne yazık ki DTP'yi hedef haline getirerek, kapatma davasının açılmasını tetikleyen AKP'nin kendisi de aynı akıbete uğramıştır''

BİR DAHA ALTTAN ALMAYACAĞIZ

Hükümet temsilcileriyle önerilerimizi paylaştık. Ülkenin en temel sorunnu hakkında görüşlerinizi sıklaştıracağız. Aradan geçen 8 aya rağmen Başbakan aynı sözlerini tekrarlaması siyaset adamlığına yakışan tutum değildir. Siyaset uzlaşma ve diyalog sanatıdır. Nasıl bir ruh halidir ki kendi bakanını cumhurbaşkanını töhmet altına sokacak bir demeç versin.

İğne ucuyla kazanıdğımız kazanımı bir çırpıda heba etmiştir. Çiceği burnunda gençler ölürken bunun hangi izahı vardır?  'Artık yeter' haykırışlarına nereye kadar durabilir merak ediyorum.

PAKET EDEBİYATINDAN VAZGEÇSİN

Bir daha milyonlarca insanın taleplerine kulak tıkarsa bir daha alttan alma mütevaziliğini göstermeyeceğiz. Paket edebiyatından vazgeçerek sorunun herkes tarafından meclis çatısı altında konuşulması lazım.  Hiçbir tehdit bu süreci engelleyemez. Bu meclis ülkenin en büyük sorununu çözecektir. Hiç kimse bu sorundan kaçamaz.

MHP'YE TEPKİ

Demokrasi herkese lazım. Çözümsüzlük geliştikçe siyaset alanı daralıyor. Ak Parti samimiyle bir an önce sivil Anayasayı gündeme getirir. Parti kapatmanın zorlaştırılmasında "birilerini dışarıda tutalım" diyorlar. Resmen zümre siyasetini oluşturma anlayışıdır. Hukuk eşitsizliğin karşısında olması gerekiyor. Bu anlayışın sahipleri diyoruz ki "bu demokrasi bir gün size de lazım olacak."

Halk iradesine zerre inanıyorsanız tutumuzu gözden geçirin. AK Parti bu anlayışa yatarsa güvenilmez bir parti noktasına gelir. Deneyim en büyük öğretmendir.

KENDİNE Mİ MÜSLÜMANSIN

Bize karşı saldırılara sessiz kalan iktidar, hemen demokrasi mağduru kesiliyor. Sen sadece kendine mi müslümansın? Sen sadece kendine mi demokratsın? Bunun yanıtını vermek zorundasın.

Sivil Anayasa için çalışmaların başlatılması için çağrıda bulunuyoruz. Seçkinci elit kesimin altında ezilmesin. Meclisimiz tarihi bir sınavla karşı karşıyayız. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor. 'Kütler ne istiyor' diyenler Nevroz'u dikatle izlemesini istiyoruz.